Ruotsin hiihdon supertähdeltä hurja paljastus: "En tosissaan tiedä"

22-kertainen olympia- ja MM-mitalisti Charlotte Kalla kertoi kokemistaan vaikeuksista ruotsalaisen Expressenin haastattelussa. Hän paljasti miettineensä uransa päättämistä useaan otteeseen viime kauden aikana.

Kalla oli maailmancupin kokonaiskilpailussa kymmenes, joka on hänelle huonoin sijoitus 10 vuoteen. Seefeldin MM-kilpailuissa tuli kuitenkin lohtua, sillä Ruotsin viestijoukkue voitti kultaa. 

– Viesti oli minulle todellakin tärkeä. Se, että pääsee tuntemaan olevansa kunnossa ja että on yhtäkkiä ylimääräistä vauhtia käytettävissä, Kalla sanoo.

– Sen takia teen tätä, jotta pääsen elämään tällaisia tilanteita, Kalla jatkaa.

Ruotsalaiselta kysyttiin, olisiko ura ollut ohi tämän kauden jälkeen, jos kultaa ei olisi tullut viestissä.

– En tosissaan tiedä, Kalla sanoo pitkän hiljaisuuden jälkeen.

Epävarmuus uran jatkosta kauden lopulla on ollut toistuvana aiheena, eikä suinkaan vähiten kilpailujen pressialueella.

– Kysymyksiä siihen liittyen on tullut todella paljon. Suoraan kysymykseen haluaisin vastata rehellisesti. Vastaus oli kuitenkin: "minä en tiedä". Se ei ole nimittäin tuntunut aina itsestäänselvältä, että voisin jatkaa uraani, Kalla toteaa.

– Silloin, kun on ollut raskainta, silloin kun olen ollut kauimpana siitä, missä haluaisin olla, niin ei ole ollut kovin motivoivaa taistella sijoista ynnä muut. Siinä mielessä ei ole kovin inspiroivaa ajatella seuraavaa kautta. Se ei vain toimi niin, että sanon: Panostan vielä yhteen kauteen. Tiedän, kuinka paljon se vaatii töitä, Kalla jatkaa.

Kalla hiljentyy hetkeksi, ennen kuin jatkaa puhumista.

– Talven aikana on käynyt usein niin, että ne ajatukset ovat tulleet pintaan. Silloin ei kuitenkaan pidä tehdä minkäänlaisia päätöksiä, Kalla sanoo.

Kolminkertainen olympiavoittaja Kalla sanoo, että ensi kaudelle valmistautumiseen on tulossa muutoksia. Hän ei osaa kuitenkaan sanoa konkreettisia esimerkkejä, sillä kaikki on vasta ideatasolla. Ensi kaudella ei ole luvassa arvokisoja, joten maailmancup on suuremmassa roolissa. Kalla ei kuitenkaan laita itselleen tavoitetta voittaa kokonaiskilpailu.

– Olen miettinyt asiaa. En usko kuitenkaan, että minulla on sitä laatua, jota vaaditaan kokonaiskilpailun voittoon. Olen kaukana takana sprintissä. Se, joka motivoi minua tällä hetkellä, on se, että pystyn tekemään hyviä yksittäisiä pitemmän matkan kilpailuja, Kalla kertoo.

Seuraavat hiihtolajien MM-kilpailut ovat luvassa kahden vuoden päästä Oberstdorfissa. Kalla haluaa kuitenkin ottaa yhden kauden kerrallaan.

– Nyt ajattelen vain yhtä kautta kerrallaan. En tiedä, kuinka kauan motivaatio työn tekemiseen tulee olemaan olemassa. En tosissaan tiedä, Kalla päättää.

Lue myös:

    Uusimmat