Charlotte Kalla kertoo totuuden yhteisestä "lomastaan" Therese Johaugin kanssa: "Aloin melkein pelätä omasta puolestani"

Maastohiihdon maailmancupin päätöksen jälkeen levisi tieto, että hiihtotähdet Charlotte Kalla ja Therese Johaug lomailisivat yhdessä. Kalla paljasti Expressenille, mistä lomassa on oikeasti kyse. Kaksikko on mukana "Landskampen" -ohjelmassa, jossa Ruotsin ja Norjan hiihtotähdet kisaavat keskenään erilaisissa kilpailuissa.

Ohjelma lähetettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2011. Kallan ja Johaugin lisäksi ohjelmassa nähdään Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson, Calle Halfvarsson, Petter Northug, Emil Iversen ja Tiril Eckhoff

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että lähdin tähän mukaan. Halusin oppia tuntemaan muut urheilijat paremmin ja tähän asti kaikki kokemani on ylittänyt odotukseni, Kalla sanoo.

Kilpailuja käydään vedessä sekä maankamaralla. 

– Kun on kilpailupäivä, niin sen kyllä huomaa. Silloin panostaa hiukan enemmän ja on keskittyneempi. Lamppu loistaa silloin hiukan eri tavalla. Kuitenkin eilen aloin melkein pelätä omasta puolestani, kun huomasin, kuinka paljon tämä merkitsee minulle, Kalla jatkaa.

– Tämä tapahtui viidentenä kilpailupäivänä. Siihen mennessä oli ollut todella tasaista. Silloin tajusin, että enää ei ole montaa kilpailua jäljellä ja finaali lähestyy. Joukkuetoverini pääsivät näkemään todella apean Kallan mustine silmineen. Sanoin, että olkaa hiljaa, älkää puhuko minulle. Olin niin pettynyt omaan suoritukseeni. Se todella yllätti minut, Kalla kertoo.

Kolminkertainen olympiavoittaja Kalla repesi nauruun.

– En uskonut, että voisin olla niin tunteikas sellaista kohtaan, johon en ollut valmistatunut. Nämä ovat uusia hetkiä, joita emme tee arkipäiväisesti. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä. Jos edustaa Ruotsia joukkueessa haluaa olla hyvä, Kalla toteaa.

Hiihtotähdet tulevat viettämään aikaa yhdessä Rodoksella kaksi viikkoa. Kalla kertoo, että kilpailupäivät ovat pitkiä, mutta heillä on myös ollut mahdollisuus viettää aikaa toistensa seurassa kuvauksien ulkopuolella.

– Tunnelma on silloin erittäin rentoutunut ja monet ovat avoimempia. Tämä on hurmaava porukka, Kalla sanoo.

Kalla on myös ehtinyt viettää paljon aikaa Johaugin kanssa.

– Olemme puhuneet paljon keskenämme. Se on todella inspiroivaa viettää aikaa täällä hänen kanssaan, Kalla kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat