Norjalaisyhtiö karhusi Bushilta puhelinlaskua

Norjalainen teleyhtiö Telenor on päättänyt hakea tukea lakituvasta, kun Yhdysvallat on kieltäytynyt maksamasta miljoonien puhelinlaskua.

Yhdysvaltain viranomaiset saivat 2,8 miljoonan Norjan kruunun (355 000 euroa) laskun pari kuukautta sen jälkeen kun presidentti George W. Bush oli julistanut Irakin sodan päättyneeksi toukokuussa 2003. Norjalaislehti Dagbladet kertoo Telenorin karhunneen maksua kahden satelliittipuhelimen käytöstä miehityksen aikana.

Norjalaisyhtiö oli lainannut puhelimet Yhdysvaltain avustusvirastolle USAID:ille käytettäväksi vastikkeetta avustustyössä. Miehitys teki kuitenkin avustustyön mahdottomaksi Irakissa, ja virasto luovutti puhelimet amerikkalaisjoukoille.

Sotilaat soittelivat tuhansia puheluita kotiin ja kavereille. Tässä vaiheessa Telenor ei kuitenkaan enää halunnut olla maksumiehenä. Se katsoi amerikkalaisten rikkoneen sopimusta ja vaati maksua puheluista.

Lasku tuli kuitenkin takaisin paluupostissa; amerikkalaiset eivät pitäneet puhelinten luovuttamista sotilaille sopimusrikkomuksena.

Telenor vei asian oikeuteen. Sittemmin osapuolet sopivat kuitenkin asian kaikessa hiljaisuudessa, eikä norjalaisyhtiö halua enää kommentoida tapahtumaa.

(MTV3-STT-NTB)

Lue myös:

    Uusimmat