Mainos

Norjalaisia erikoisjoukkoja mukana Afganistanin taisteluissa

Norjalaisia erikoisjoukkoja osallistuu Afganistanissa meneillään olevaan hyökkäykseen. Maaoperaatiota on kuvattu sodan tähän asti laajimmaksi.

Norjan puolustusministeri Kristin Krohn Devold vahvisti tänään Dagbladet-lehden internet-sivuilla, että norjalaisia sotilaita osallistuu taisteluihin. Heidän lukumääräänsä ei julkistettu.

Amerikkalaistietojen mukaan myös tanskalaisia sotilaita osallistuu Itä-Afganistanissa käytäviin taisteluihin amerikkalaisjoukkojen rinnalla. Tanskan puolustusvoimat kieltäytyi kuitenkin maanantaina kommentoimasta tietoa. -Emme anna mitään kommentteja koskien Afganistanissa meneillään olevia operaatioita. En voi siis kommentoida tietoja, sanoi Helsingissä tänään vieraillut Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen.

Sekä Norja että Tanska ovat lähettäneet pienen määrän erikoisjoukkoja Afganistaniin Yhdysvaltain terrorismin vastaisen taistelun tueksi. Puolustusministeri Devoldin mukaan Afganistanissa taistelevat norjalaissotilaat eivät ole tavallisia rivisotilaita. -Kyse on parhaista sotilaistamme, Devold sanoi painottaen sotilaiden taktisia kykyjä, eloonjäämistaitoja ja yhteistyökykyä muiden sotilaiden kanssa. Lisäksi norjalaissotilailla on hänen mukaansa hyötyä talviolosuhteiden tuntemuksestaan.

Norjan pääesikunnan edustajan Dag Aamothin mukaan norjalaiset erikoisjoukot osallistuvat Gardezin alueella taisteluihin, joiden tarkoituksena on kukistaa useiden satojen taistelijoiden vahvuiset al-Qaida- ja Taleban-joukot. Kyseessä on yhdistetty ilma- ja maaoperaatio. -Voin vahvistaa, että norjalaiset joukot ovat mukana. Haavoittuneista emme ole saaneet tietoja, Aamoth sanoi.

Puolustusministeri Devold kertoi, että kyseessä on ensimmäinen kerta kun hän on saanut virallisen ilmoituksen siitä, että norjalaiset ovat suoranaisissa taistelutehtävissä Afganistanissa. Hän ei kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta, että näin olisi tapahtunut aiemminkin.

(MTV3-STT-NTB-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.