Norjalaisasiantuntija jyrähtää maan naishiihdon umpisurkeasta tilasta: "Toivon, että tämä on potku persauksiin"

Rukalla ylivoimaisesti hiihtänyt Therese Johaug:"Olen todella iloinen" 1:08

Norjan naishiihto vastaanotti perjantaina ikäviä uutisia, kun Therese Johaug ilmoitti, että hänen uransa tulee päätökseen.

Olympialaisista Norjan naishiihtäjät ottivat komean kolmen kullan mitalisaaliin, mutta se tuli pelkästään Therese Johaugin suorituksilla. Muuten norjalaisnaiset olivat jopa hämmentävän kaukana kärjestä.

– Olympialaisissa saimme esimakua (urheilu-) elämästä ilman Therese Johaugia, sanoo Petter Skinstad norjalaisen TV2:n mukaan.

Norjan paras naismaastohiihtäjä Pekingissä Johaugin jälkeen normaalimatkalla oli Lotta Udnes Weng 30 kilometrin kilpailun 13. sijalla. Sprintissä Maiken Caspersen Falla ja Tiril Udnes Weng päääsivät välieriin. Viestissä Norja oli viides ja pariviestissä kahdeksas. Kauas on tultu niistä vuosista, kun Norja dominoi naisten maastohiihtoa, ainakin jos Pekingin kisojen tuloksia katsotaan.

On muistettava, että Heidi Weng ei ollut koronatartunnan takia Pekingissä mukana, mutta olympialaiset olivat Johaugia lukuun ottamatta norjalaisnaisilta täysi mahalasku.

– Toivon, että tämä on maajoukkueelle, liitolle ja hiihto-Norjalle potku persauksiin, jotta monet norjalaistytöt voivat taistella huipulla Trondheimin MM-kisoissa 2025 ja seuraavissa olympialaisissa, Skinstad laukoo.

Jari Isometsän mukaan Johaugin lopettaminen aiheuttaa tyhjiön.

– Hän jättää Norjan joukkueeseen ison loven. 

Isometsä kuitenkin uskoo, että Norjasta löytyy niin laaja materiaali, että maa toipuu Johaugin lopettamisesta melko nopeasti.

– Norjan naishiihdossa on väkisinkin uusien hiihtäjien tultava esiin. Toki tässä voi olla vuosia, että johtotähti sieltä nyt puuttuu. Uskon, että Norjan naishiihto tulee nousemaan, jos ei nyt tälle tasolle, niin ainakin hyvin lähelle sitä. Siellä on massaa ja hyvää valmennusta ja paljon hyviä hiihtäjiä.

Lue myös:

    Uusimmat