Mainos

Nordea tarkistaa talousennustettaan alaspäin

Nordea-pankki ennustaa, että Suomen talous kasvaa tänä vuonna hitaammin kuin aiemmin on arvioitu.

Nordea

Nordea arvioi, että Suomen bruttokansantuote kasvaa 3,4 prosenttia. Suurin syy talouskasvuennusteen alentamiseen on sen mukaan sähköteknisen teollisuuden aiemmin arvioitua hitaampi kehitys. Nordea odottaa viennin kuitenkin piristyvän jälleen vuoden lopulla ja kokonaistuotannon kasvavan ensi vuonna 4 prosenttia.

Hintojen Nordea ennustaa nousevan edelleen. Kuluvan vuoden inflaatioksi se odottaa 2,8 prosenttia. Ensi vuonna inflaatio saattaa painua jo lähelle kahta prosenttia. Lainamarkkinat pysyvät Nordean mukaan melko muuttumattomina kysynnän ja korkojen osalta.

Maailmantaloutta on kohdannut varsin perinteinen suhdannenotkahdus, Nordea toteaa arviossaan. Nordea sanoo, että koko maailmantaloutta koettelevat yhteiset kasvua hidastavat tekijät. Yhdysvalloissa kasvuodotukset ovat pettäneet suhteessa eniten. Talouskehityksen yleisten merkkien ja USA:n keskuspankin koronalennusten perusteella Noreda odottaa, että USA:n talouskasvu voisi kääntyä elpymään jo kuluvan vuoden loppupuoliskolla.

Euroopan suhdannetilanne on alkanut heiketä maltillisesti. Euroalueen kulutus kehittyy Nordean mukaan muuta maailmataloutta suotuisammin, laskevan inflaation sekä korko- ja veronalennusten ansiosta. Euron vahvistuminen dollaria vastaan on kuitenkin hiipumassa, koska euroalueen tuotannon kasvu heikkenee ja Yhdysvaltain talouden odotetaan vastaavasti kääntyvän nousuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.