Mainos

Nopea Pietarin-juna aloittaa joulukuussa

Nopea junaliikenne Helsingin ja Pietarin välillä aloitetaan joulukuussa. Allegro-junaliikenne alkaa 12. joulukuuta.

Matka-aika määräasemien välillä on noin kolme ja puoli tuntia eli kaksi tuntia vähemmän kuin nykyisin.

Matka-aika lyhenee teknisesti modernimman junakaluston, rajatarkastusten nopeuttamisen ja radan parannustöiden ansiosta. Allegro-junan huippunopeus on 220 kilometriä tunnissa. Junat ovat sähkömoottorijunia, joten veturinvaihtoja ei enää tarvita.

Alkuvaiheessa ajetaan päivittäin kaksi edestakaista vuoroa: Helsingistä lähtee Allegro-juna Pietariin kello 10.00 ja kello 15.00, ja Pietarista Helsinkiin kello 6.40 sekä kello 15.25.

Allegro-junat pysähtyvät Helsingin jälkeen Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa ja Venäjän puolella Viipurissa ennen Pietaria, kuten nykyisetkin Venäjän-junat.

Sibelius ja Repin jäävät historiaan

Suomalainen Sibelius-juna ja venäläinen Repin-juna jäävät Allegro-liikenteen alkaessa pois Helsingin ja Pietarin väliltä. Venäläinen Tolstoi-yöjuna jatkaa edelleen liikennöintiä Helsingin ja Moskovan välillä.

Kesään 2011 mennessä edestakaisia Allegro-vuoroja on tarkoitus lisätä kahdesta päivittäisestä neljään vuoroon eli nykyinen tarjonta kaksinkertaistuu.

Junalippu Allegro-junan toisessa luokassa Helsingistä Pietariin maksaa 84 euroa ja ensimmäisessä luokassa 134 euroa. Ensimmäisen luokan lipun hintaan sisältyy välipala, päivän lehdet ja itsepalvelupisteestä saatava kahvi tai tee.

VR:n ja RZD:n yhteishanke

Allegro-liikenne on VR:n ja RZD:n eli Venäjän rautateiden yhteishanke. VR ja RZD vastaavat junien matkustajapalvelusta, aikatauluista ja lipunmyynnistä. Junat omistaa VR:n ja RZD:n yhteinen kalustoyritys Karelian Trains.

Neljästä tilatusta Allegro-junasta kolme on parhaillaan koeajoissa ja testattavana Suomessa sekä Venäjällä. Neljännen junayksikön odotetaan saapuvan tehtaalta Suomeen syksyllä.

(MTV3)

Tarkempia tietoja Allegro-junien palveluista, aikatauluista ja lippujen hinnoista saa VR:n verkkosivuilta www.vr.fi/allegro.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.