Mainos

Noormarkku-palkinto Mietoisiin

Mietoinen käytti vähiten rahaa kirjastoonsa.

Mietoisten kunta käytti vuonna 2000 kirjastotoimeensa rahaa 127 mk/asukas eli vähemmän kuin mikään muu kunta Suomessa. Tämän vuoksi Kirjakilta on myöntänyt vuoden 2001 Noormarkku-palkinnon Mietoisten kunnalle.

Noormarkku-palkinto on Kirjakillan vuosittain myöntämä huomionosoitus kunnalle, joka palkinnon myöntämistä edeltävänä vuonna on käyttänyt vähiten rahaa kirjastonsa toimintaan. Palkitseminen perustuu opetusministeriön julkaiseman kirjastotilaston tietoihin. Viime vuonna ensimmäisen kerran jaetun palkinnon sai nimensä mukaisesti Noormarkun kunta.

Palkinnon nimi säilyy Noormarkkuna toistaiseksi ja joka tapauksessa niin kauan kunnes Noormarkun kirjaston määrärahat ovat ylittäneet kirjastotilaston mediaanin. Kun näin tapahtuu, Kirjakillan korkia raati voi antaa palkinnolle sen kunnan nimen, jolla tuona vuonna on kyseenalainen kunnia olla listan viimeinen.

Palkintoon ei liity kunniakirjaa vaan mainetodistus, jonka palkinnon saaneen kunnan edustaja voi tulla noutamaan Kirjakillan möötistä. Tällöin kunnalla on tilaisuus esittää perustelujaan kehnolle käytökselleen. Kilta perii mainetodistuksen lunastusmaksuna saman summan, jolla eniten rahaa kirjastoonsa käyttänyt kunta on asukkaitaan per capita palvellut. Tämä kunta oli vuonna 2000 Velkua, joka käytti kirjastotoimeensa 718 mk/asukas eli lähes kuusi kertaa enemmän kuin Noormarkku.

Primus inter pares -kunta saa vastaanottaa Kirjakillalta paitsi jakamattoman kunnioituksen ja ihailun vakuutuksen myös kirjallisilta arvoiltaan merkittävän kirjalahjoituksen, jota vastaanottamaan myös Velkuan kunnan edustaja kutsutaan mööttiin. Möötti pidetään 21.11. Helsingissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.