Mainos

Nokian xDSL-modeemissa turvallisuusongelma

Nokia Networks Oy kertoo hiljattain havainneensa turvallisuusongelman, joka koskee pientä määrää Nokian valmistamista M/MW 11xx/51xx -sarjan xDSL-modeemeja.

-Tämän tyyppisiä modeemeja on toimitettu markkinoille yhteensä useita kymmeniä tuhansia, josta määrästä Suomeen noin 15 000. Vikoja on löytynyt alle prosentissa modeemeista, kerrotaan yhtiöstä.

Varotoimena yhtiö aikoo tarkistaa kaikkien Nokian 11xx/51xx -sarjan modeemien virtaliitinten sähköturvallisuuden yhdessä asiakkaan palveluntarjoajan kanssa. Mikäli viallisia virtaliittimiä havaitaan, korjataan modeemi veloituksetta.

Irrotettaessa virtajohto modeemin takaosasta, eräissä näistä modeemeista yksi virtaliittimen jännitenastoista saattaa katketa ja jäädä kiinni virtajohdon pistokkeeseen.

-Jos pistokkeeseen koskee, kun virtajohto on kiinni seinäpistorasiassa, on mahdollista saada sähköisku, yhtiö varoittaa. Jos modeemin virtajohto tarvitsee irrottaa, sitä ei pidä koskaan irrottaa ensin modeemista.

-Irrottakaa virtajohto aina ensin seinäpistokkeesta. Olkaa hyvä ja varmistakaa, että kaikki modeemia käyttävät noudattavat näitä turvallisuusohjeita, yhtiö kehottaa.

-Mikäli näitä turvallisuusohjeita noudatetaan, modeemia on turvallista käyttää käyttöoppaan mukaisesti, eikä mahdollisesta viasta ole haittaa modeemin toiminnalle. Modeemi voidaan pitää aina päälle kytkettynä, yhtiö kertoo.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.