Mainos

Nokian tulosta seurataan tarkasti Yhdysvalloissa: Merkki vaipunut lähes unohduksiin

Nokian tulos ja sen näkymät ovat olleet esillä varsin laajasti myös Yhdysvalloissa. Sen markkinoilla jännitetään sitä, kuinka Lumia -puhelinten myynti edistyy ja lähteekö Microsoft-puhelinten suosio nousuun.

– Nokian tulosta ja erityisesti sen Microsoft-pohjaisten Lumia-puhelinten menestystä seurataan täälläkin tarkasti, ainakin analyytikkojen parissa. Erityisen mielenkiinnon kohteena on se, onko Nokian uutuudesta iPhonen tai android-puhelinten haastajaksi, MTV3:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo kertoo.

Tulos nähdään pian, sillä maaliskuussa AT&T-yhtiö alkaa myydä Nokian uusi Lumia 900 -puhelimia yksinoikeudella.

– Lumia pystyy kilpailemaan ainakin hinnalla, jos huhut sadan dollarin kappalehinnasta pitävät paikkansa. Muuten Nokian tilannetta pidetään täällä varsin surkeana ja nousumahdollisuuksia heikkona, yhtenä syynä on iPhonen voittokulku.

150 miljoonaa kuluttajaa ilman älypuhelinta

Nokialla riittääkin petrattavaa Pohjois-Amerikassa, sillä eilen julkistetun tuloksen mukaan yhtiön liikevaihto ja puhelinmyynti suorastaan romahtivat.

Yhtiö myi loka-joulukuussa vaatimattomat puoli miljoonaa matkapuhelinta, joka on reilut 80 prosenttia vähemmän kuin vuodentakaisena ajankohtana. Laskua tuli myös kolmanteen neljännekseen, jolloin Nokia myi 700 000 puhelinta.

– Toisaalta taas, jos Microsoft -puhelimet vetoavat erityisesti vasta nyt älypuhelimiin tutustuviin käyttäjiin, niin Nokialla voi olla saumaa Amerikan-valloitukseen. Täällähän on vielä noin 150 miljoonaa kuluttajaa, joilla ei ole älypuhelinta. Mutta se vaatii todella mittavaa satsausta markkinointiin, sillä Nokian myynti täällä on romahtanut ja merkki vaipunut kuluttajien keskuudessa lähes unohduksiin.

(MTV3)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista: (Huomenta Suomi 27.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.