Mainos

Nokian Renkaiden johtajalla viesti AKT:lle: "Palkkaamme lisää väkeä, jos ei tule lakkoja"

10:27

Puolitoista vuotta Nokian Renkaita johtanut Ari Lehtoranta on kokenut alkuvuonna uransa parhaimman ja huonoimman hetken.

Ensin yhtiö löysi sovun Nokian tehtaan työntekijöiden kanssa tammikuussa, sitten testihuijaus paljastui helmikuussa.

Paikallinen sopiminen tarkoittaa Nokialla sitä, että tehtaalla tehdään enemmän töitä silloin kun päällä on rengassesonki. Vastaavasti työntekijät saavat varmuuden kahdeksi ja puoleksi vuodeksi, että irtisanomisia tai lomautuksia ei tule.

– Olen sanonut jo aiemmin, että minun aikanani Nokian tehdasta ei ajeta alas, mutta on loistavaa, että pystymme pitämään näin ison kapasiteetin. Pirkanmaalla tehdään kaksi ja puoli miljoonaa autonrengasta vuodessa, Lehtoranta sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Nokian Renkailla on Pietarin alueella suuri tehdas. Yhtiö tekee Venäjällä 80 prosenttia henkilöautonrenkaistaan. Kustannukset Nokian tehtaalla ovat yli kolme kertaa suuremmat kuin Venäjän tehtaalla.

– Saavutettu joustavuus on niin merkittävä asia, että kyllä siitä on valmis vähän enemmän maksamaan, Lehtoranta sanoo.

Lehtoranta on pettynyt, että kuljetusalan AKT ei lähde yhteiskuntasopimukseen ja että koko sopimus on uhattuna muutenkin.

– Jos menetämme yhden sesongin, menetämme samalla koko vuoden. Ja seuraavalla kerralla asiakkaat eivät osta renkaita enää meiltä. Tai jos ostavatkin, ne renkaat tulisivat Venäjän tehtaalta.

– Mutta jos meille pystyttäisiin takaamaan viideksi vuodeksi, että ei tule logistiikkahaasteita, olisin valmis palkkaamaan heti tehtaallemme lisää työntekijöitä, Lehtoranta viestittää AKT:lle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.