Mainos

Nokian Lumia 800 testissä: Kätevä paketti

Lumia 800 on Nokian ensimmäinen Suomen markkinoille tuleva Windows-puhelin. Helmikuun alussa myyntiin tuleva laite on saanut pääosin hyviä arvioita ja osoittautui muutaman päivän kokeilussa käteväksi paketiksi. Uutta älypuhelinta etsivälle se on varteenotettava vaihtoehto.

Ohessa uutistoimisto STT:n arvio Nokian Lumia 800 -Windowspuhelimesta.

Laite: Lumia 800 tuntuu kädessä jämäkältä ja sopivan painavalta, vaikka kuori on muovia. Pienikätisen käytössä se voi vaikuttaa leveältä. Leveys on kuitenkin eduksi, kun käyttää puhelimen näppäimistöä pystyasennossa, sillä näppäilyvirheitä ei tule yhtä helposti kuin kapeammilla kosketusnäytöillä. Suomenkielinen tekstinsyöttö osaa melko hyvin ehdottaa sopivia sanoja.

Näyttö: Puhelimen näyttö on kirkas ja terävä. Kuvat ja teksti tuntuvat olevan lasin pinnalla, ei lasin alla. Näyttö reagoi kosketukseen sulavasti.

Virrankäyttö: Kuten isonäyttöiset älypuhelimet yleensä, on Lumia 800 melkoinen virtasyöppö. Akun saa tyhjennettyä päivässä, jos käyttää puhelinta ahkerasti. Käyttäjän on syytä ottaa virransäästöasetukset käyttöön ja varautua lataamaan luuriaan päivittäin. Micro-usb-liitännän suojana on kapea pieni muovirimpula, joka voi olla vaarassa katketa tai irrota. Käyttäjä ei voi itse vaihtaa akkua. Nokia on lupaillut parantaa akunkestoa.

Käyttöjärjestelmä: Windows Phonen aloitusnäyttöä ja sen sisältämiä sovellusruutuja on helppo järjestellä ja säätää. Yhteystiedot ja sosiaalisen median päivitykset on ryhmitelty otsikon "ihmiset" alle. Kun henkilön tiedot kaivaa esille, voi käyttäjä päättää haluaako soittaa, lähettää tekstiviestin, kirjoittaa Facebook-viestin tai seinäkirjoituksen, käyttää Twitteriä yms. Viestien vaihto näkyy ruudulla keskusteluna, vaikka siinä olisi sekaisin monta erilaista viestintätapaa.

Kamera: Puhelimessa on kahdeksan megapikselin kamera. Sen saa nopeasti käyttöön näpäyttämällä kameran näppäintä puhelimen kyljessä, joten yllättävän tilanteen nappaamiseen on hyvä lähtökohta.

Musiikki: Valmiiksi asennettuna löytyvät Nokian radiokanavat sekä keikkahaku, joka paikkatietoa käyttäen osaa kertoa lähipäivien ja lähiseutujen elävän musiikin tarjonnan. Myös Spotifyn mobiilisovellus toimii moitteettomasti.

Sovellukset: Windows-puhelimille on sovelluskaupassa tarjolla yli 50000 sovellusta, mikä on vielä selvästi vähemmän kuin Applen ja Androidin sovelluskaupoissa. Suomalaisten sovellusten määrä ei ole vielä kovin suuri, mutta lisää on tekeillä. Puhelimen mukana tulee valmiiksi asennettuna Microsoftin Office-paketti, Word, Excel ja PowerPoint. Ladattavissa on myös esimerkiksi VR:n junanseurantasovellus, Yleisradion radiokanavat ja tietenkin Rovion Angry Birds.

Kartat ja navigointi: Nokian kartta- ja navigointipalvelut on asennettu valmiiksi ja ne toimivat hyvin myös Lumiassa.

Käyttö Macin kanssa: Tietojen siirtämistä ja synkronointia varten on Windows-tietokoneille oma ohjelma, Zune. Sitä ei ole tarjolla Mac-versiona, mutta musiikin ja tiedostojen siirtoon tarjolla on ilmainen Windows Phone Connector -ohjelma. Pienen alkunikottelun jälkeen puhelin ja tietokone pääsevät keskenään juttuun ja tiedostot siirtyvät.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.