Mainos

Nokian älypuhelinyksikön myyntihuhu kiertää verkossa: "Elop eroaa"

Teknologiabloggaaja Eldar Murtazinin väitteet Nokian älypuhelinyksikön joutumisesta Microsoftin käsiin ovat leviämässä verkossa. Väitteet ovat nousseet otsikoihin nopeasti usealla eri teknologia ja taloussivustolla. Esimerkiksi teknologiasivusto Techcrunchissa pohditaan, että huhu älypuhelinyksikön myynnistä ei ole oikeastaan kovin hullu ajatus.

Murtazinin Twitter-viestien mukaan Nokian ja Microsoftin johtajat tapaavat piakkoin toisensa keskustellakseen Nokian älypuhelinyksikön myynnistä Microsoftille. Kauppaan kuuluisi "yksi tai kaksi" kokoonpanotehdasta.

Murtazinin mukaan Nokialle jäisi tämän jälkeen vain ns. "tyhmät puhelimet", toissijainen Navteq-karttapalvelu ja Nokia Siemens Networks teleyhtiö. Murtazin väittää myös, että Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop eroaisi tehtävistään tämän vuoden aikana. Techcrunchissa pohditaan, että Elop saattaisi tässä tapauksessa palata takaisin Microsoftille.

Siirtojen myötä Windows -älypuhelimet eivät enää kulkisi Nokian nimen alla. Murtazinin mukaan Microsoft on erityisen kiinnostunut haalimaan itselleen Nokian arvokkaat patentit. Murtazin on viestitellyt myyntiaikeista jo viime kesästä lähtien.

"Uskottavia väitteitä"

Techcrunchin toimittaja ja bloggaaja Robin Wauters toteaa alkavansa yhä enenevissä määrin uskoa väitteisiin, joiden mukaan Nokian älypuhelinyksikön myynti on ollut (ja on edelleenkin) pöydällä, vaikka Nokian suunnalta tällaiset huhut on kiivaasti torjuttu.

Wauters toteaa, että vaikka Murtazin ei olekaan väitteissään ollut aina oikeassa, niin hänen Nokiaa koskevat ennusteensa ovat osuneet melkolailla kohdilleen. Murtazin on myös kertonut usein etukäteen massiivisista uutisista. Täten hänen väitteitään ei ole syytä ohittaa joutavina kommentteina.

Wauters myös huomauttaa, että myös muut tahot ovat huhunneet Nokian älypuhelinyksikön myynnistä. Tämä olisi Wautersin mukaan järkevää, sillä Nokia on kulkenut viime vuosina väärään suuntaan. Hän sanoo, että huhun osoittautuminen oikeaksi ei yllättäisi häntä lainkaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja