Kohuväite: Nokian älypuhelinyksikkö myydään Microsoftille

Nokian strategioista ja tuotteista usein tietoja julkisuuteen vuotanut teknologiabloggaaja Eldar Murtazin on kirjoittanut Twitteriin kohua herättävän viestin.

Murtazinin väitteiden mukaan matkapuhelinjätti Nokian ja ohjelmistoyhtiö Microsoftin johtajat tapaavat Las Vegasissa, jossa on tarkoitus viimeistellä sopimus Nokian älypuhelinyksikön myymisestä Microsoftille. Viestissään Murtazin hyvästelee Nokian.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Las Vegasissa järjestetään ensi viikolla CES-teknologiamessut, joten Murtazin saattaa viitata viestissään kyseiseen ajankohtaan. Murtazin kirjoitteli jo viime kesänä Nokian myyntiaikeista.

Murtazinin viestittelyä seurataan kiinnostuneena, sillä hän on saanut usein etukäteen käsiinsä tietoja mm. Nokian strategioista sekä julkistamattomista tuotteista ja vuotanut niistä julkisuuteen tietoja. Hän ei ole karttanut viesteissään kriittisiäkään kannanottoja.

Hän on kritisoinut myös Nokian kehittämän MeeGo-käyttöjärjestelmän hautaamista. Murtazin piti kyseistä käyttöjärjestelmää hyvin kehityskelpoisena alustana.

Lue myös:

    Uusimmat