Mainos

Nokialle suurtilaus Itävallasta

Nokia rakentaa 430 miljoonalla markalla GSM-tukiasemia Itävaltaan. Nokia ja itävaltalainen Connect Austria allekirjoittivat aiesopimuksen tuhannen tukiasemapaikan suunnittelu-, hankinta- ja rakennustöistä. Tukiasemat rakennetaan Itävallan etelä- ja länsiosiin avaimet käteen -periaatteella.

Sopimus on verkkotoimituksiin liittyvien suunnittelu- ja rakennuspalveluiden osalta Nokian tähän mennessä suurin. Projekti päättyy vuoden 1999 alkupuolella. Nokia hoitaa mm. radioverkkosuunnittelun, tukiasemien asennuspaikkojen hankinnan, suunnittelun ja rakentamisen sekä projektin johdon.

Nokia ja Connect Austria sopivat jo syyskuussa yhtiön uuden GSM 1800 -verkon laitetoimituksista. Tuon tilauksen arvo oli noin 1,3 miljardia Suomen markkaa. Toimitukset aloitettiin heti syksyllä.

Connect Austria on Itävallan kolmas GSM- ja ensimmäinen GSM 1800 -operaattori. Se sai toimiluvan GSM 1800 -verkolleen viime vuoden elokuussa. Yhtiön tavoitteena on, että sen verkko kattaa vuoteen 2001 mennessä 95 prosenttia Itävallan väestöstä.

Connect Austrian omistavat itävaltalaiset Radex Heraklith International ja Constantia Privatbank, norjalainen Telenor, tanskalainen TeleDanmark ja brittiläinen Orange.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.