Niko Saarinen avautuu yllättävästä ahdistuksen aiheestaan: "En tykkää yhtään sellaisesta"

Epätoivo iskee Niko Saariseen Race Across the World -kisan alkumetreillä 1:32
Epätoivo iskee Niko Saariseen Race Across the World -kisan alkumetreillä

Niko Saarinen myöntää Race Across the World Suomi -ohjelman alkumetreillä tajunneensa asian, jota ei ajatellut ennakkoon lainkaan.

Race Across the World Suomi  -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kuusi kilpakaksikkoa lähtee matkaan Marokkon Marrakeshista tavoitteenaan päästä mahdollisimman nopeasti Euroopan puolella sijaitsevaan, Isolle-Britannialle kuuluvalle Gibraltarille. 

Niko Saarinen  ja hänen äitinsä Outi Mykkänen etsivät Marrakeshin kaduilta apua englannin kielen taitavilta ihmisiltä voidakseen lähteä navigoimaan Marrakeshista kohti Gibraltaria. Apua on alkuun nihkeästi saatavilla, sillä yhteistä kieltä ei ole löytyä. 

– Mua ahdistaa todella paljon. Olen niin mukavuusalueeni ulkopuolella, etten edes tajunnut tänne lähtiessä, että mun pitää olla hirveän sosiaalinen ihmisten kanssa, mä en tykkää yhtään sellaisesta, Saarinen avautuu matkan kärkeen. 

– Mä stressaan ihan mielettömän paljon ihmisten kohtaamista. 

Outi-äiti toppuuttelee lastaan, että "turhaa sellaista on stressata".

– Maailmalla voi olla hauskakin erilaisten ihmisten kanssa jutella, koska ne ei tunne, ei tiedä susta mitään, niin ei tarvitse esittää mitään. Voit vaan olla oma itsesi. 

Saarinen ja Mykkänen jatkavat paikallisten joukossa navigoimista löytääkseen jonkun englantia puhuvan, joka osaisi neuvoa heitä eteenpäin. 

Sen lisäksi, että Saarista ahdistaa olla sosiaalinen, hän kertoo myös, ettei osaa lukea lainkaan karttaa. Eikä osaa kertomansa mukaan Mykkänenkään. 

Saarisen ja Mykkäsen lisäksi ohjelmassa kisaavat Meeri Koutaniemi ja Meiju Niskala, Jutta ja Juha Larm, Juha Itkonen ja poika Jalo Itkonen, Michele Murphy-Kaulanen ja tytär Jasmin Isomäki, sekä Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka Niko Saarisen ja Outi-äidin kävi.

Race Across the World Suomi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla la 16.3. klo 21.  MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat