Jutta ja Juha Larmin parisuhde joutui testiin uudessa seikkailurealityssä: "Siihen mahtui kaikki tunteet"

Nämä uudet puolet Race Across the World Suomi -ohjelma toi Jutta ja Juha Larmissa esiin 4:05
Katso videolta, mitä uusia puolia kilpailu toi Jutta ja Juha Larmissa esiin.

Yrittäjät Jutta ja Juha Larm kilpailevat uudessa Race Across the World Suomi -seikkailurealityohjelmassa. Matka oli ikimuistoinen, mutta myös koetus avioparin parisuhteelle. 

Yrittäjät Jutta ja Juha Larm nähdään uudessa Race Across the World Suomi -seikkailurealityohjelmassa, joka alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 16. helmikuuta. 

– Jos nyt yhdellä sanalla pitää sanoa, niin mieletön kokemus. Tällaista kokemusta on vaikeaa rahalla ostaa, koska miksi joku lähtisi niin minimibudjetilla liikenteeseen. Tämän reissun muistan vanhainkodissakin, Jutta kertoo MTV Uutisille. 

– Elämän ainutkertaisimpia ja uskomattomimpia kokemuksia. Siihen mahtui niin paljon – kaikki tunteet: epätoivo, pelko, ilo, riemu, stressi, tsemppaaminen, kiukku, kitinä. Aika ultimaattinen parisuhdetesti. Kun joutuu kiipeliin yhdessä, niin siinä testataan myös meidän välisiämme asioita, Juha jatkaa. 

Matka alkaa Pohjois-Afrikan aavikolta, Marokon Marrakeshista, josta pari matkaa maata pitkin viiden muun parin tavoin Suomeen viiden kohteen kautta. 

Pareilla on mukanaan vain toisensa, kartta ja käteistä. Matkapuhelimia ja luottokortteja ei saanut ottaa reissuun mukaan. Kullekin välietapille viimeisenä saapunut pari putoaa aina kisasta pois, ja luonnollisesti ensimmäisenä Suomessa maaliin saapunut pari on voittaja. 

Larmien lisäksi mukana ovat valokuvaaja Meeri Koutaniemi ystävänsä Meijun kanssa, kirjailija Juha Itkonen parinaan poikansa Jalo, tv-esiintyjä Minttu Murphy-Kaulanen tyttärensä Jasminin kanssa, MolyBros-tubettajakaksikko Iba ja Keinaan sekä radiojuontaja Niko Saarinen äitinsä Outin kanssa. 

Jutan mielestä koko reissun paras anti oli tuntemattomien ihmisten kohtaaminen ja heidän hyvyytensä. 

– Miten ventovieras ihminen voi alkaa opastaa ja johdattaa sinua, näkee puolestasi vaivaa ja etsii juna-aikatauluja? Elämä on mennyt niin kyyniseksi, ja ajattelee, ettei ihmisillä ole aikaa. Mutta kyllä heillä oli aikaa, Jutta kertoo. 

– Se, miten uskomattoman hyviä ihmiset ovat toisilleen, kun uskaltaa pyytää apua. Se oli ainakin minulta päässyt unohtumaan. Olemme niin paljon kaikissa digivimpaimissa kiinni, ja erillisyyttä kasvatetaan ihmisten välille. Yhtäkkiä tuntemattomat ihmiset luottavat, auttavat ja jopa maksavat puolestasi asioita. He eivät voi koskaan tietää, saavatko rahojaan takaisin, Juha jatkaa. 

Kilpailijat eivät saa ottaa rahaa vastaan ihmisiltä, mutta he voivat varata heille vaikka junalippuja tai majapaikkoja. 

– Se on henkisesti aika raskastakin, kun täytyy olla todella sosiaalinen koko ajan. Minulla on vielä keskittymishäiriö, niin ajatukset laukkasivat päässäni koko ajan, enkä saanut hetken rauhaa, Jutta kertoo. 

Jutta kuitenkin rohkaisi omalla esimerkillään Juhaa menemään tuntemattomien ihmisten jutuille herkemmin. Lisäksi molemmille kehittyi kyky, jonka perusteella he oppivat huomaamaan, keneltä kannattaa kysyä apua ja kuka on nopea esimerkiksi ikänsä puolesta googlaamaan asioita. 

Matkanteko oli jatkuvaa budjetinhallintaa: valitako nopeampi, mutta kalliimpi menopeli vai mennäkö hitaammalla, mutta halvemmalla vaihtoehdolla? Larmit halusivat ohjelmaan mukaan, koska jokin formaatissa kutsui heitä. Kumpikaan ei ole kovinkaan kokenut reality-tähti, mutta ohjelman filosofia kiehtoi. 

– Tässä ei lennetä, vaan matkustetaan maata pitkin: junalla, bussilla ja autolla. Se on erilainen tapa nähdä maailmaa. Lisäksi budjetti on niukka, joten joutuu miettimään, mihin rahansa käyttää, Jutta kertop. 

Katso jutun alussa olevalta videolta, mitä uusia puolia kilpailu toi Jutta ja Juha Larmissa esiin.

Race Across the World Suomi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaina 16.3. klo 21.  MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat