Niko Saarinen kilpailee tv:ssä Outi-äitinsä kanssa – kaksikko jakaa hulvattomimman reissumuistonsa

Niko Saarinen julkaisi aikoinaan Twitterissä otoksen, joka herätti monta kysymysmerkkiä: ”Miksi me katsomme Euroviisuja niin, että äitini on alasti?” 1:09
Videolla Niko ja Outi kertovat erikoisesta, ulkomailla sattuneesta tilanteesta, joka herätti monta kysymysmerkkiä: "Miksi me katsomme Euroviisuja niin, että äitini on alasti?"

Niko Saarinen ja Outi Mykkänen kilpailevat parina Race Across The World Suomi -ohjelmassa.

Keskiviikkona 14. helmikuuta julkistettiin MTV:n Race Across The World Suomi -uutuusohjelmassa kilpailevat parit, joista yksi on mediapersoona ja radiojuontaja Niko Saarinen ja hänen äitinsä Outi Mykkänen.

Race Across The World Suomi -kilpailu vie kuusi paria elämänsä seikkailulle. Kisa alkaa Marokosta, josta Suomeen lentäisi kuudessa tunnissa, mutta ohjelmassa parit taittavat tuhansien kilometrien matkan maata ja merta pitkin.

Matka kotiin kulkee viiden eri välietapin kautta, ja viimeiseksi kullekin etapille saapunut pari on vaarassa pudota. Lentäminen on kielletty, eikä kilpailijoilla ole apunaan luottokortteja tai digilaitteita. Heillä on vain toisensa, kartta ja rajattu määrä käteistä. 

Miettiessään ohjelmaan osallistumista Outi pohti muun muassa sitä, ettei kaksikolla todella ole reissussa käytössään älylaitteita tai pankkikorttia, vaan maaliin täytyy löytää pelkästään perinteisen kartan ja rajatun käteismäärän turvin.

– Mutta luotin niin paljon Nikoon, niin ajattelin, että kyllä me handlataan se homma, hän tuumaa.

Niko puolestaan jännitti etukäteen muun muassa kaksikon kielitaitoa. 

– Minä tiedän, että ehkä pärjään, mutta hän raukka ei välttämättä saa edes kahvia tilattua, hän sanoo äitiinsä viitaten.

– Ja kyllä minua tietyllä tavalla jännittää viedä äiti televisioon, koska tiedän, että kun menet televisioon, niin elämäsi on arvosteltavissa, ja ihmisillä on jotenkin lupa kritisoida sinua. Itse kestän kritiikin, mutta mietin, että jos se kohdistuu äitiini, että miltähän se mahtaa minusta tuntua. 

Äiti ja poika keskustelivat aiheesta etukäteen, ja Outin kanta oli selvä: Häntä ei kritiikki kiinnosta. 

– En lue niitä juttuja Nikostakaan. Siellä pahoittaa vaan mielensä, hän toteaa. 

Nikon mielestä on hyvä juttu, että hän osallistui ohjelmaan juuri äitinsä kanssa. Hän nimittäin veikkaa, että jos hän olisi osallistunut ohjelmaan esimerkiksi jonkun ystävänsä tai juontoparinsa kanssa, olisivat heidän välinsä voineet kärsiä. Äidin kanssa tällaista vaaranpaikkaa ei ollut, sillä kaksikko on selvinnyt pahemmastakin.

Realitykonkarina Niko ohjeisti äitiään etukäteen muun muassa siitä, minkälaisia asioita ohjelmassa ei kannata puhua.

– Hänkin saattaa puhua mitä sattuu. Tuo on niin tiivis rupeama, siellä ollaan koko ajan kameraryhmän kanssa ja kuvauspäivät ovat pitkiä, niin kyllähän siinä äkkiä ote herpaantuu ja kamerat unohtuvat. Muistuttelin aina, että yritetään miettiä kahdesti ennen kuin aletaan päpättämään, ettemme olisi minkään kohun keskellä, Niko nauraa. 

Niko näki Outin vahvuutena ohjelmassa sen, ettei tämä stressaannu pienistä. Siinä äiti ja poika ovatkin Nikon mukaan hyvin erilaisia. 

– Äitini on tosi rauhallinen ja keksii aina tavan ratkaista ongelmat. Minä olen sellainen, että jos asiat eivät selkiä nyt tässä ja heti, niin hermostun. Tiesin, että Outilla on pitkä pinna, Niko sanoo.

Vaikka Niko ja Outi ovatkin joissain asioissa erilaisia keskenään, kokevat he onnistuneensa tekemään reissussa hienosti kompromisseja. 

Entä tunnistiko kaksikko toisissaan joitakin heikkouksia ohjelmaan liittyen?

– Minulla on fyysinen valmius lähteä todella nopeasti pinkomaan, mutta enhän minä ehkä tajua sitä, että äiti ei ole enää minun ikäiseni. Hänellähän tulee fysiikka vastaan. Onhan se hirveää, kun kuulin, että hän ensimmäisen kerran kiljaisi kuin edesmennyt chihuahuani, ja ajattelin, että herran jumala se kuolee tänne, Niko nauraa.

Outi nimeää Nikon heikkoudeksi tämän kilpailuhenkisyyden ja mukavuudenhaluisuuden.

– Tietyistä asioista ei tingitä. Mutta muuten ei ollut mitään, hän sanoo.

Race Across The World Suomi -kilpailu ei ollut ainoa kerta, kun Niko ja Outi ovat matkustaneet yhdessä. Kerran kaksikko oli Kanarialla, ja reissun aikana Niko nappasi kuvan, jota hän ei tarkastanut kunnolla läpi ennen kuin postasi sen Twitteriin.

Pian Nikon puhelimeen kilahti viesti, jossa hänen ystävänsä huomautti, että kuvan taustalla näkyy jotain, mitä Niko tai etenkään Outi ei olisi ehkä halunnut jaettavan. Mitä tapahtui? Katso yllä olevalta videolta!

Katso esimakua Race Across the World Suomi -sarjasta: 

Tältä näyttää Race Across the World Suomi -sarja 2:00

Race Across the World Suomi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla la 16.3. klo 21.  MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat