Niko Kapanen: Perhe-elämässä uhrauksia uran vuoksi

Leijona-tähti Niko Kapasen uravalinta vaikuttaa voimakkaasti kiekkotähden perhe-elämään.

Leijonien riveissä pelaava Niko Kapanen elää tällä hetkellä kiireistä aikaa, sillä Suomi taistelee parhaillaan jääkiekon MM-kisoissa koko potin voiton uusimisesta. Viime viikolla alkaneiden kilpailujen aikana perhettä ehtii nähdä harvemmin.

– Perhe kannustaa kuten aikaisemminkin, mutta he ovat tällä hetkellä eri paikkakunnalla, joten välipäiviä en ole pystynyt viettämään heidän kanssaan, Kapanen kertoo MTV3:lle.

Jääkiekko vie suuren osan Kapasen ajasta ja välillä perhe-elämä onkin jäänyt toiselle sijalle kalenterin merkinnöissä. Kapanen tunnustaa MTV3:lle pohtineensa joskus jopa uran lopettamista perheen vuoksi.

– Onhan se käynyt joskus mielessä, kun on ollut meneillään huono hetki. En tietenkään ole lopettamassa, koska onhan tämä se minun juttuni. Onhan perhe elänyt voimakkaasti minun urani mukaan ja heille kuuluu siitä suuri kiitos.

Perhe on joutunut tekemään suuriakin uhrauksia Kapasen uran vuoksi.

– Onhan vaimo joutunut tekemään suuriakin uhrauksia elämässä ja joutunut muokkaamaan omat juttunsa jääkiekon ehdoilla. Onhan tämä työ myöskin antanut perheelle paljon. Tämä on työ ja perhe on saanut tästä elantonsa. Työ on suuri osa elämää ja sen mukaan pitää mennä.

MM-kisojen jälkeen Kapanen aikoo hyvittää menetetyn ajan perheelleen, eikä jääkiekkoa ajatella hetkeen.

– Kisojen jälkeen rentoudutaan ja yritetään päästä arkeen kiinni ilman jääkiekkoa. Silloin olen perheen kanssa ja sitä tässä jo odottelenkin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja