Mainos

Niinistö tyrmäsi keskustan epäilyt budjetin pettämisestä

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö torjuu jyrkästi keskustaopposition epäilyt siitä, että hallituksen budjettiesityksen arviot pettäisivät jollakin tavalla ensi vuoden aikana.

Niinistö leimasi tänään keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Aapo Saaren esittämän arvion "täysin käsittämättömänä väitteenä".
-Siinä oli samalla sellaista sävyä, että nyt peukalot ja isovarpaatkin pystyyn, että tapahtuisi jotain ikävää taloudessa. Se on minusta käsittämätön sävy, Niinistö sanoi kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä.
Niinistö perusteli myös aiempaa ehdotustaan siitä, että eduskuntavaalien ajankohta voitaisiin määritellä nykyistä joustavammin.

Hän joutui toteamaan, että ehdotus ei ole ottanut tulta. Samalla hän huomautti, että lähes kaikki kantavat jonkinasteista huolta siitä, miten Suomi selviää uudella hallituksella pian eteentulevasta EU:n puheenjohtajakaudesta.
-Toivon vain, ettei ensi keväänä törmättäisi sellaiseen keskustelunaiheeseen, pitääkö uuden vaalikauden hallitusta tai hallituskautta jotenkin alusta silpoa juuri tämän puheenjohtajuuden vuoksi, Niinistö sanoi.

Itse hän piti parempana varautumista tulevaan jo nyt, kun taloudessa eletään seesteisessä tilanteessa.
-Valtiovarainministeriössä on tuumailtu, että tämän hallituksen aikana yritettäisiin luoda mahdollisuudet siihen, että budjetti voitaisiin tehdä uuden hallituksen toimesta mahdollisimman äkkiä ja alta pois, Niinistö kertoi.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.