Mainos

Niinistö: Emu-maiden yhteistyö ei aukea muille

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) ei pidä mahdollisena, että euroalueen ulkopuoliset maat voisivat päästä tarkkailemaan Emuun liittyvien maiden keskinäisiä, oman valuutan asioita koskevia keskusteluja.

Ennen huomenna alkavaa EU:n huippukokousta asenteet Emuun aikovien ja ulos jäävien maiden välillä olivat edelleen kaukana toisistaan. Ruotsi, Tanska, Britannia ja Kreikka ovat halunneet, että ne saisivat tavalla tai toisella olla mukana Emu-maiden keskusteluissa.

-Valtiovarainministeriö, valtiovarainministeri, on varsin usein yhteydessä Suomen Pankkiin ja päinvastoin, kun tunnetaan olevan keskustelun tarvetta, vaikka politiikan lohkot ovat erilaisia. En näe omalta kohdaltani mahdollisuutta, että mukana olisi jonkun toisen valuutan edustaja, Niinistö sanoi.

Niinistö piti mahdollisena, että jokin ratkaisu vielä löytyy. Jos sopua ei synny, tulevat 11 todennäköistä Emu-maata tekemään oman julistuksen yhteistyöstään. Niinistön mielestä olisi silti toivottavaa, että myös ulos jäävät tunnustaisivat sen, että Emu-maiden on voitava käydä eurosta omat keskustelunsa.

Niinistö painotti, että kaikki todelliset päätökset tehdään edelleen valtiovarainministerien yhteisissä kokouksissa, jossa ovat mukana kaikki maat - Emu-maiden kesken vain puhutaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.