Mainos

Nigerian mellakat laukaissut toimittaja piileksii ehkä loppuelämänsä

Nigerian veriset missimellakat marraskuussa aiheuttanut paikallinen toimittaja uskoo, että hän joutuu ehkä pakoilemaan koko loppuelämänsä. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelema Isioma Daniel kertoi, että hänen Miss Maailma -kisojen aikaan aikaansaamansa veriset yhteenotot saivat hänet aluksi tuntemaan syyllisyyttä, mutta tunne muuttui myöhemmin vihaksi.

Nigerian pääkaupungissa Abujassa oli määrä pitää Miss Maailma -kilpailut 7. joulukuuta, kun Danielin, 21, kirjoitus muutti tapahtumien kulun. Hän kirjoitti This Day -sanomalehdessä muun muassa, että jopa profeetta Muhammed olisi voinut valita missiehdokkaiden joukosta vaimonsa.

Syntyneissä väkivaltaisuuksissa kuoli noin 200 ihmistä. Lisäksi pohjoisnigerialainen Zamfaran osavaltio langetti Danielille fatwan eli kuolemantuomion.

Tuntemattomassa maassa tällä hetkellä piileksivä Daniel on vihainen siitä, että mellakoitsijat käyttivät hänen artikkeliaan tekosyynä tappamiselle.

-Aluksi tunsin suurta syyllisyyttä, mutta lopulta mietin mielessäni, että tämä on naurettavaa, he vievät tämän liiallisuuksiin, hän sanoi BBC:n radion haastattelussa.

Daniel elää tällä hetkellä ilman perhettään tai ystäviään paikassa, jossa ei ole aiemmin ollut, mutta ei ole menettänyt toivoaan.

-Minun täytyy suunnitella tulevaisuuttakin. Olen vasta 21, hän sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.