Mainos

Nigerialaisnainen vapaa aviorikossyytteistä

Islamilainen tuomioistuin vapautti nigerialaisen naisen aviorikossyytteistä. Jos Safiya Husseini olisi todettu syylliseksi, hänet olisi kivitetty kuoliaaksi.

Pohjoisnigerialaisen Sokoton kaupungin ylempi shariatuomioistuin vapautti Safiya Husseinin kaikista häntä vastaan nostetuista syytteistä.

Safiya Husseini, 35, tuomittiin kuolemaan viime vuoden lokakuussa aviorikoksesta. Hänen katsottiin saaneen lapsen avioliiton ulkopuolisen suhteen seurauksena. Puolustuksen mukaan lapsen isä oli Safiya Husseinin entinen aviomies, eikä kyseessä näin ollen ollut aviorikos.

Kuolemantuomio olisi puolustuksen mukaan ollut laiton myös siitä syystä, että islamilainen laki, eli sharia, tuli voimaan alueella vasta tapahtumasarjan jälkeen. Viime vuonna langetettu kuolemantuomio herätti kansainvälistä huomiota ja aiheutti vastalauseiden vyöryn.

Toinen kivitystuomio

Uutistoimisto AFP kertoi tänään, että toiselle nigerialaisnaiselle oli langetettu kuolemantuomio niin ikään aviorikoksesta.

Katsinan osavaltiossa Pohjois-Nigeriassa islamilainen tuomioistuin määräsi perjantaina Amnina Lawalin kivitettäväksi kuoliaaksi sen jälkeen, kun tämä oli myöntänyt hankkineensa lapsen erottuaan miehestään.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.