Nicole Kidman puhuu voimakkaasti naisiin kohdistuvasta väkivallasta: "Se on monimutkainen, salakavala tauti"

Nicole Kidman kirjoitti voimakkaan esseen koskien naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. 

Näyttelijä Nicole Kidman voitti Emmy-palkinnon parhaasta näispääosasta roolisuorituksessaan HBO:n sarjassa Big Little Lies. 50-vuotias näyttelijätär kirjoitti voittonsa jälkeen voimakkaan esseen Porter Magazine -lehteen perheväkivallasta ja siitä, kuinka se vaikuttaa naisiin.

– En ole ikinä ajatellut että siitä pitäisi olla minulle jotain haittaa, että synnyin tytöksi. Ajatus siitä, että naiset ja miehet ovat tasavertaisia on osa DNA:tani. Minut kasvatti vahva, feministinen äiti ja täysillä kannustava isä, Kidman kirjoittaa. 

Monien taustat ovat samanlaiset, kunnes he kasvavat aikuisiksi ja joutuvat kokemaan seksismiä työpaikalla tai seksuaalista häirintää kaduilla. On myös monia, joille tasa-arvo ei ole koskaan ollut todellisuutta. Kidman on itse työskennellyt hyväksikäytön uhrien kanssa viimeisen kymmenen vuoden ajan.

– Feministiset juureni johdattivat minut Yhdistyneiden kansakuntien tasa-arvojärjestön toimintaan ja työhöni hyvän tahdon lähettiläänä. 

Kidman kertoo, että hänen roolityönsä sarjassa Big Little Lies on auttanut häntä ymmärtämään esteet, joita naisten ympäri maailman on kohdattava.

– Olen keskittynyt lainaamaan ääntäni naisille, jotka ovat väkivallasta selviytyjiä. Tarinat, joita olen lukenut heiltä ovat ravisuttaneet minua sisintäni myöten ja muuttaneet minut ikuisiksi ajoiksi. 

Näyttelijättären mukaan hän on nyt tietoisempi kuin koskaan siitä, kuinka suuri tarve toisten tukemiselle sekä ylistämiselle on. Hän kertoo haluavansa ajatella olevansa osa miljardien ihmisten tukiverkostoa. 

Kidman jatkaa kirjoitustaan heijastellen sitä kuinka jokainen nainen, hän mukaan lukien, on joskus kokenut epätasa-arvoa vain siksi, että on nainen. 

– Niinä hetkinä ajattelen niitä jotka ovat pitäneet puoleni, jotka ovat nostaneet minut jaloilleni ja rohkaisseet minua uskomaan itseeni. Kuvitelkaa: jos kaadut ja sinulla on 3,5 miljardia siskoa ja monet hyvät miehet jotka ovat kanssamme, mitä emme voisi saavuttaa?

Kidman puhui perheväkivallasta myös Emmy-palkintonsa kiitospuheessa, kiittäen äänestäjiä hänen roolinsa tärkeyden tiedostamisesta. 

– Me valaisimme perheväkivaltaa. Se on monimutkainen, salakavala tauti, mutta sitä esiintyy paljon enemmän kuin sallimme itsemme tietää. Se on täynnä häpeää ja salailua. Kun annoitte minulle tunnustuksen tällä palkinnolla, se valaisee asiaa entistä enemmän.    

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat