Nico Rosbergilta mielenkiintoinen ehdotus F1-kauden läpiviemiseksi – näin 16 kilpailua voitaisiin järjestää

Formula ykköset tarvitsevat vähtintään 16 kilpailua kunnolliseen mestaruustaisteluun, tuumaa vuoden 2016 F1-mestari Nico Rosberg.

F1-sääntöjen mukaan mestaruuden ratkomiseen tarvittaisiin vähintään kahdeksan kilpailua, mutta Rosbergin mukaan sarjan uskottavuuden kannalta se ei olisi riittävä määrä.

– Haluaisin nähdä kahdeksan tuplakisaviikonloppua vähintään, jotta saisimme 16 kisaa, koska tilastollisesti mitä vähemmän kisoja ajetaan, sitä todennäköisempää on, että joku ulkopuolinen voittaisi mestaruuden, Rosberg sanoo Reutersille.

– Jos suosikki kuten Lewis Hamilton kärsisi epäonnen sumasta, se saattaisi todella muuttaa asioita, mikä ei ole hienoa, koska mestaruustaistossa olisi syytä poistaa onnen osuutta niin paljon kuin mahdollista.

– Kauden on oltava siksi pitkä ja leveä, Rosberg summaa.

Formula ykkösten virallinen tavoite on ajaa 15-18 kilpailua kesästä lähtien tällä kaudella. Alkuperäisessä F1-kalenterissa oli peräti 22 osakilpailua.

On käyty myös keskusteluja kauden jatkamisesta vuoden 2021 puolelle sekä mahdollisuudesta ajaa kaksi kilpailua yhdellä radalla. On ehdotettu myös, että osakilpailukokonaisuudet typistettäisiin kaksipäiväisiksi, jotta kautta olisi mahdollista kuljettaa jouhevammin eteenpäin.

"Uskomatonta, miten aidolta se näyttää"

Kun F1-maailman on pysähtynyt koronaviruspandemian vuoksi, yhä useampi nykyisistä kuljettajista on kääntynyt virtuaalisen kilvanajon puoleen täyttääkseen peruuntuneiden kisojen jättämää tyhjiötä. E-urheilun maailmassa järjestettävät F1-kisat ovat juuri nyt suositumpia kuin koskaan.

Kotonaan Ibizalla tällä hetkellä oleskeleva Rosberg uskoo, että hän ajaisi rutkasti e-urheilukisoja, jos hän olisi samassa tilanteessa kuin nykyiset F1-kuskit.

– Ei varmastikaan ole negatiivinen asia harjoittaa aivoja reagoimaan kovassa vauhdissa asioihin, joita tulee vastaan kilpailuympäristössä, Rosberg tuumaa.

– On melko hienoa nähdä, miten e-urheilu on nyt kovassa nosteessa. Olen katsonut joitakin kisoja ja on ensinnäkin uskomatonta, miten aidolta se näyttää, ja toiseksi, miten viihdyttävää se on.

– Se todella on hauskaa katsottavaa ja nautittavaa, joten e-urheilulla on loistava tulevaisuus. Se on yksi iso, iso ala, joka on hyötynyt tästä kriisistä ja uskon, että se vain jatkaa kasvuaan sen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat