NHL:n suomalaissensaatio nappasi Dallasin kokeneen teräsmiehen paikan ja nousi suureksi sankariksi – "Hyvä, etten pelannut"

5:03
Videolla kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Dallas Stars päihitti Colorado Avalanchen tasaisessa ottelusarjassa 4-3-voitoin kiitos suomalaishyökkääjä Joel Kivirannan. Kiviranta sai paikan kokoonpanosta kuin varkain, kun Andrew Cogliano ei pystynyt pelaamaan.

Koko ottelusarjan ennen perjantaista seiskapeliä sivusta seurannut Kiviranta sai huiman mahdollisuuden, kun NHL:n teräsmies Andrew Cogliano ei pysynyt pelaamaan.

33-vuotias Cogliano on saanut urallaan teräsmiehen maineen, koska kokenut hyökkääjä on harvoin kokoonpanon ulkopuolella. Coglianon 830 perättäisen NHL-ottelun putki katkesi vuonna 2018, kun hän sai kahden ottelun pelikiellon.

Harvoin loukkaantuneena oleva Cogliano loukkasi itseään Dallasin ja Coloradon kuudennessa kohtaamisessa, eikä pystynyt pelaamaan seitsemännessä ottelussa. 92 pudotuspeliottelua urallaan pelannut Cogliano ei ole aikaisemmin urallaan joutunut jättämään pudotuspeliottelua väliin.

Tähdet osuivat kuitenkin perjantaina kohdalleen Dallasin ja Kivirannan osalta. Kokoonpanoon noussut Kiviranta nousi Dallasin suureksi sankariksi takomalla hattutempun Coloradon verkkoon ja viemällä joukkueensa läntisen konferenssin finaaliin.

Vaikka Cogliano joutuikin seuraamaan ottelun sivusta, ei 33-vuotias konkarihyökkääjä ollut lainkaan harmissaan.

– Hyvä juttu, etten pelannut tänään. Kiitän taivasta, että hän pelasi. Minulla on sen takia mahdollisuus Stanley Cupiin, Cogliano kertoo Sportsnetille.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja