Kultasormi-Kiviranta hukkui hehkutuksiin sensaatiotemppunsa jälkeen: "Ota olut tänään!"

Hakukoneet ympäri maailman ovat kovilla, kun kiekkoihmiset etsivät tietoa Joel Kivirannasta, joka ratkaisi hattutempullaan NHL:n konferenssifinaalipaikan Dallas Starsille. 

Joel Kiviranta kannattaa ottaa mukaan jääkiekkojoukkueeseen, sillä hänellä on kultainen kosketus. 

Kiviranta pääsi viimeisenä pelaajana mukaan Suomen MM-kisajoukkueeseen vuonna 2019. Kuinka ollakaan, Suomi nappasi kultaa. 

Dallas Starsin päävalmentaja Rick Bowness päätti ottaa suomalaislaiturin mukaan seitsemänteen peliin Colorado Avalanchea vastaan. Kiviranta nousi ratkaisijaksi, joka taikoi voiton kotiin. 

Kiviranta totesi NHL.comin haastattelussa nöyrästi, että hän toivoo pääsevänsä seuraavaankin otteluun. Se taitaa toteutua. 

– En ole älykkäin jätkä, mutta on hyvä mahdollisuus, että hän pelaa seuraavassa pelissä, Bowness veisteli. 

"Unohtumaton hetki"

Kiviranta, 24, pelasi vielä viime kaudella huippujääkiekon takapihalla Vaasan Sportissa. Hän sai tulokassopimuksen Starsiin, jonka ykkösmiehistössä tuli runkosarjassa tilille 11 ottelua. Suurin osa kaudesta kului Texas Starsin AHL-joukkueessa, jossa hän teki 48 ottelussa tehot 12+11.

– Tämä on unohtumaton hetki. Tein muutaman hattutempun Suomessa pari vuotta sitten. Tietysti tuntuu spesiaalilta, kun tekee maalin pudotuspelien seitsemännessä ottelussa, Kiviranta sanoi. 

Starsin kapteeni Jamie Benn hehkutti suomalaisen peliä. 

– Näistä hetkistä unelmoit, kun pelaat lapsena kadulla. Se tuli hänelle todeksi. Tiedämme, miten hyvä hän on. Hän valmistautui hyvin ja se tuotti tulosta. 

Benn oli pukukopissa vastaanottamassa ottelun tähteä. 

Ketjukaveri Roope Hintz antoi Kivirannalle ottelun parhaan pelaajan riipuksen. 

Pelaajilla kova luottamus "Kiviin"

Valmentaja Rick Bowness muisteli kauden aiempaa kohtaamista Coloradossa.

Joe Pavelski taputti minua olkapäälle ja sanoi, että "anna minulle Joel". Pelaajilla on kova luottamus "Kiviin". 

– Hän ei arastele mitään, valmentaja kehui. 

Entinen NHL-pelaaja Cam Janssen antoi kunnon tsemppiterveiset Kivirannalle Twitterissä

– Istut viikkoja kuplassa järkesi menettäneenä... Saat mahdollisuuden ja teet hattutempun seitsemännessä pelissä Stanley Cupin pudotuspeleissä. Ota olut tänään!

Lue myös:

    Uusimmat