Patrik Laine heilutti jälleen verkkoja, Florida sai juhlia – näin perjantain Suomen NHL-ottelu eteni

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jets ja Florida Panthers kohtasivat toisen kerran Suomessa. MTV Sport seurasi perjantain ottelua hetki hetkeltä.

Winnipeg Jets – Florida Panthers 2-4 (2-1, 0-2, 0-1)

3. erä:

60.00: Ottelu paketissa. Panthersille kaksi pistettä 4-2-voiton myötä. Jets juhli samoin lukemin voittoa torstaina, nyt asetelmat kääntyivät.

58. min: Jetsillä maali tyhjänä.

55. min: Jets kiri ei meinaa oikein käynnistyä. Harvoissa paikoissa Luongo joka kerta kiekon tiellä.

52.15 MAALI! Panthers 4-2-johtoon. Jetsin painotuksen keskellä Panthers tulee; Huberdeau jakaa toiseen aaltoon ja Vatrano tykittää kiekon verkkoon.

52. min: Jetsille laukaukset 12-3 kolmannessa erässä, mutta ei millään tasoitusmaalia.

49. min: Jetsiltä pieniä ketjumuutoksia. Connor-Lowry-Laine nyt yhdessä. Syy: Lemieuxin ulosajo.

48. min: Panthersin maalilla Luongo jatkaa loisto-otteita. 39-vuotias kehäkettu on suoriutunut mainiosti loukkaantumisen jälkeisessä paluuottelussa.

47. min: Panthers karusellissa. Sinipaitainen Jets hakee hanakasti tasoitusmaalia.

43. min: Jetsin merkeissä erän alku.

Kello 22.10: Kolmas erä käynnissä. Panthersin 3-2-johtoasemasta liikkeelle.

2. erä:

40.00: Toinen erä paketissa. Panthersin erä (2-0). Isossa kuvassa tasaista, mutta Jets menetti hieman otetta. Jännittävä kolmas erä tiedossa.

39.24 MAALI! Panthers johtoon 3-2-johtoon. Puolustaja Yandle tykittää ja polvisuojien kautta ohi Hellebuyckin. Ylivoima tuottaa tulosta. Syöttöpisteet Huberdeaulle ja Dadonoville.

35.53 JÄÄHY! Helsingin otteluiden ensimmäinen tappelu. Jets-hyökkääjä Lemieux otti myllyn Panthers-puolustajan Weegarin kanssa. Varsin yksipuolinen iskujen vaihto. Lemieuxilta useampi lyönti, Weegar jäi sitojan rooliin.

Lemieuxille 5 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta + ulosajo + 5 minuuttia tappelusta. Weegarille 2+5+10 minuuttia tappelusta. Panthersille kolmen minuutin ylivoima.

34. min: Jets hieman saanut otetta pelistä. Painopiste selvästi enemmän Panthersin päädyssä.

30. min: Rauhallisempi vaihe menossa. Molemmissa päissä kohtuullisia paikkoja. Kovin tempo hieman laantunut.

26. min: Hoffman nyt yhdeksän pelin pisteputkessa.

24.59 MAALI! Panthers tasoittaa, 2-2. Asialla hyökkääjä Hoffman, jonka rannelaukaus päätyyy Jets-vahdin Hellebuyckin ohi verkkoon.  Syöttöpisteet Mathesonille ja Bjugstadille.

25. min: Panthersin ylivoiman keskellä Jetsin tähtikaksikko Scheifele ja Wheeler kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Luongo kestää, kun Scheifele hakee oman laukauksen.

23.27 JÄÄHY! Jets-hyökkääjän Lemieuxin maila osuu Panthersin hyökkääjää Vatranoa naamaan. Kaksiminuuttinen seurauksena.

22. min: Laineelta jäätävät kikat soolon aikana. Nyt on suomalaishyökkääjän itseluottamus aivan tapissa.

Kello 21.14: Toinen erä käynnissä.

1. erä:

20.00: Ensimmäinen erä paketissa. Jetsiltä vahva alku, minkä jälkeen Panthers pääsi mukaan peliin. Erän lopussa Laineelta jälleen melkoinen taidonnäyte.

17.16 MAALI! Patrik Laine! Järjetön kuti ja Jets 2-1-johtoon. Laineelle jo neljäs maali Helsingissä.

16.18 JÄÄHY! Jetsin mörssäripuolustaja Byfuglien pääsee rynnistyksen jälkeen tekopaikkaan ja Panthers joutuu rikkomaan. Yandle boxiin, syy huitominen.

14.29 MAALI! Panthers tasoittaa: 1-1. Yandle ampuu viivalta ja Dadonov ohjaa. Barkov mainiossa maskissa. Panthersilta hyvää ylivoimaa. Yandlelle ja Trocheckille syöttöpisteet.

13. min: Huberdeau ja Trocheck petaavat Dadonoville huippupaikan, mutta Jets-maalivahti Hellebuyck ottaa kunnon tulosruututorjunnan. Tilanne yhä Jetsille 1-0.

12.45 JÄÄHY! Panthersille ylivoimaa, kun Jetsiltä Scheifele jäähyaitioon. Syy: huitominen.

12. min: Jets koko ajan hieman edellä. Panthers ei meinaa saada pitkiä painostuksia hyökkäyspäätyyn.

8.53 MAALI! Jets 1-0-johtoon. Asialla tanskalaishyökkääjä Ehlers, joka karkasi puolittaiseen läpiajoon. Ehlers siivoaa irtokiekon sisään ja sinipaidat etumatkalle. Syöttöpiste Wheelerille.

8. min: Mainio startti perjantain peliin. Tempo selvästi kovempi kuin torstain pelin alkuhetkillä. Tapahtumia riittänyt.

8. min: Panthers heräilemässä. Kapteeni-Barkovin loistavasta rystylätystä venäläishyökkääjä Dadonov pääsi kokeilemaan maalintekoa, Jets-vahti Hellebuyck kestää. Hetken päästä kakkosketjun sentteri Trocheck hassuttaa Jets-puolustaja Morrowia näyttävän harhautuksen myötä. Ei maalia. Edelleen 0-0.

6. min: Panthers aivan telineissä Jetsin rummutuksen alla. Hoffman heittää pitkän kiekon. Valkopaitainen joukkue aivan hätää kärsimässä, kun sinipaitainen Jets painaa.

4. min: Panthersin pakkipari Yandle-Petrovic jäällä heti yli kolme minuuttia. Jetsillä hirveä rumpu päällä. Laineelle loistopaikka, kokenut kehäkettu Luongo nappaa räpylällä kiekon talteen.

Kello 20.16: Ensimmäinen erä käynnissä!

-------------------------------------------------------------

Kello 20.13: Teppo Numminen tiputtaa avauskiekon, yleisöltä isot suosionosoitukset. Hieno hetki. Laine ja Barko keskiympyrään.

Kello 20.09: Barkoville ja Laineelle suuret suosionosoitukset yleisöltä. Molemmat jälleen avausketjuissa mukana.

Kello 20.05: Joukkueet siniviivoilla. Alkujuhlallisuudet ja homma käyntiin.

Kello 20.00: Hartwall Arena jälleen loppuunmyyty ja fanit ovat täyttäneet hallia jo aikaisessa vaiheessa.

Kello 19.50: Leijonien GM Jere Lehtinen oli yhtä hymyä, kun hän puhui Laineen torstai-illan suorituksesta. Lehtisen mukaan Laineesta on huokunut rauhallisuutta, vaikka alkukauteen on mahtunut hieman nihkeyttä.

KATSO VIDEO:

Jere Lehtinen seurasi hymyssäsuin Laineen tykitystä:"Huikea ilta" 5:28

Kello 19.42: Sekä Jets ja Panthers ovat ruuvanneet ketjuja uuteen uskoon.