Nuorten Leijonien MM-välieräottelussa riitti draamaa – näin Yhdysvallat-ottelu eteni

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Nuorten Leijonien turnaus jatkui välieräottelulla, jossa vastassa oli Yhdysvallat. MTV Urheilu seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Lopputulos, U20 MM-välierät, Yhdysvallat–Suomi 4-3 (1-1, 2-0, 1-2):

3. erä:

60.00: Ei auta. Yhdysvallat ottaa 4–3-voiton. Dramaattinen loppu saatiin. Suomelta hieno nousu, mutta Kaliyeviltä armoton kuitti. Suomi pelaa pronsseista Venäjää vastaan. USA kohtaa puolestaan finaalissa Kanadan.

59. min: Suomi ottaa heti maalivahdin pois.

58.44 MAALI! Yhdysvallat, 4-3. Ai ai. USA:n ykkösketjun hyökkääjä Kaliyev unohtuu vapaaksi ja siellä on. Karmea rannelaukaus tärähtää ylinurkkaan. Draamaa.

58. min: Aikamoinen jännäri saatiin. Suomi teki hurjan nousun jo Ruotsia vastaan. Samaa on viritelty myös nyt.

Suomen 3–3-tasoitusmaali:

56.17 MAALI! Suomi, 3-3. Tasoihin! Lundellin johtama ykkösketju vierittää paineen USA:n maalille. Ensin Lundell yrittää pienestä kulmasta ja lopulta Hirvosen miekkailu tuottaa tuloksen. Voi pojat. Lundellin lisäksi syöttöpiste Heinolalle.

55.18 JÄÄHY! Ai ai, Suomelle maukas paikka. USA:lta Thrun boxiin, syynä pelin viivyttäminen. Valkopaitojen paine tuottaa tuloksen ja Thrun vippaa kiekon pleksin yli.

53. min: Momentum kääntyi Suomen kavennuksen kautta. Valkopaidat nyt niskan päällä.

Suomen kavennusmaali:

51.38 MAALI! Suomi, 3-2. Puutio-Simontaival, mikä tutkapari. Jälleen kerran sama akseli rakentelee maalin. Puutio levittää ja Simontaival puttaa kavennuksen. Suomi mukana pelissä.

49. min: USA nyt edellä isossa kuvassa. Jenkit ovat saaneet pitkiä hyökkäyksiä Suomen päätyyn.

47. min: USA lukenut hyvin Suomen ylivoiman juonenkäänteet. Valkopaidoille ei yhden yhtää kunnon tekopaikkaa.

44.46 JÄÄHY! USA:n hyökkääjältä Caufieldiltä aivopieru. Täysin harmittomassa tilanteessa kiekko laidan yli. Suomelle ylivoimaa.

44. min: Suomen ykkösketju Hirvonen-Lundell-Lambert luo tonttia USA:n maalille. Mutta viimeistelyistä puuttuu viimeinen terä.

42. min: USA puolustaa hyvin keskustaa. Kontrolli jenkeillä.

Kello 06.19: Kolmas erä käyntiin. Pystyykö Suomi nousemaan vielä mukaan peliin vai meneekö Yhdysvallat menojaan?

2. erä:

40.00: Suomi aloitti erän vahvasti ja oli edellä isossa kuvassa. Lundellilta virhe, USA johtoon. Rädyltä kiekonmenetys, maila naamaan ja USA:n johto kasvoi. Virheillä oli kova hintalappu.

Maalit:
12.39 1-0 Alex Turcotte (Arthur Kaliyev, Brock Faber)
14.06 1-1 Kasper Simontaival (Kasper Puutio, Ville Heinola) yv

35.53 2-1 John Farinacci (Jackson Lacombe)
37.00 3-1 Matthew Boldy (Trevor Zegras, Cole Caufield) yv

Torjunnat:
Knight, USA: 11+7=18
Piiroinen, Suomi: 6+8=14

40. min: Suomelta nyt nippu rajuja virheitä. USA:lle vielä ylivoiman jälkeen huipputontti kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä. Johan kääntyi vaakakuppi!

USA:n 3–1:

37.00 MAALI! Yhdysvallat, 3-1. Sieltä se kova hinta nyt tulee. Rädyn mailansa naamaan saanut Matthew Boldy ohjaa Piiroisen nokan edestä ja Yhdysvallat kahden maalin karkumatkalla.

USA:n 2–1-maali:

36.21 JÄÄHY! Lisää synkkiä pilviä Suomelle. Rädylle 2+2-minuuttia korkeasta mailasta.

35.53 MAALI! Yhdysvallat, 2-1. Lundell menettää kiekon, peli kääntyy ja John Farinacci karkaa läpiajoon Heinolan ja Hatakan välistä. Siellä on.

35. min: USA:lle pomppujen kautta kahdella yhtä vastaan -hyökkäys. Hatakalta loistavaa puolustamista, eikä USA pääse hakemaan viimeistelyä.

33. min: Puutiolle rakennellaan huippupaikka Lundellin ja Heinolan kautta. Knightilta iso torjunta.

31.36 JÄÄHY! Suomelle lisää ylivoimaa. USA:lta Henry Thrun boxiin, syynä estäminen. Thrun pysäyttää Heleniuksen laidan lähellä.

30. min: Lambert ja Petman vaihtaneet paikkoja. Eli ykkösketju muodossa Hirvonen-Lundell-Lambert ja kolmonen Puhakka-Nikkanen-Petman.

28. min: USA:lta pientä painostusta. Nikkasen johtama kolmosketju ongelmissa. Lambert meinaa varastella puolustuspelin kanssa.

26. min: Nyt jäi jenkeiltä selkeä jäähy viheltämättä. Suomi isossa kuvassa selkeästi edellä. 1–1 yhä taululla.

23. min: Suomelta vahvaa kiekkokontrollia ja USA ei pääse oikein minnekään. Ote Nuorilla Leijonilla.

Kello 05.30: Suomelta vahva avauserä. Miten tästä eteenpäin? Jatkuuko valkopaitojen vahva ote? Kiekko jäässä, toinen kaksikymppinen käyntiin.

1. erä:

Kello 05.20: "Jos haluaa mennä maalille, mee maalille. Se sopi tuohon tilanteeseen", Suomen avausosuman napauttanut Simontaival letkautti TV5:llä.

20.00: Suomelta turnauksen paras avauserä. Jenkit jopa turhautuivat sisukkaaseen valkopaitaryhmään, joka vei tilaa ja aikaa pois. Suomi söi jenkkien vauhtia rytmittämällä ja vahvalla kiekkokontrollilla. USA on vaarallinen joka kerta, kun se pääsee alueelle. Tästä esimerkkinä Turcotten johto-osuma. Mutta nopea kuitti heti perään.

Maalit:

Torjunnat:
Knight, USA: 11
Piiroinen, Suomi: 6

20. min: Suomelta nyt pientä hätäilyä ylivoimalla. Paras paikka Rädylle, joka pääsee pamauttamaan riparista. Knight kestää.

17.30 JÄÄHY! Suomelle lisää ylivoimaa. Jenkkien avausmaalin tekijä Turcotte boxiin, syynä kampitus.

Maalit tähän mennessä:

USA:n johto-osuma:

Simontaipaleen tasoitus:

14.06 MAALI! Suomi, 1-1. Nyt toimii hienosti valkopaitojen ylivoima. Kiekko liikkuu kaikkien Suomen viiden pelaajan kautta. Puutio syöttää maalille ja Simontaival napauttaa tasoituksen. Komea kuvio. Syöttöpiste Puution lisäksi Heinolalle.

13.31 JÄÄHY! Suomelle ottelun ensimmäinen ylivioma, kun USA:lta Sam Colangelo boxiin. Syynä huitominen.

12.39 MAALI! Yhdysvallat, 1-0. Ja heti kun pääsi kehumasta. USA:lta vahvaa painostusta Suomen päädyssä. Nikkasen johtama kolmosketju helisemässä. Alex Turcotte hereillä irtokiekossa ja siellä on. Syöttöpisteet Arthur Kaliyeville ja Brock Faberille.

13. min: USA:n hyökkäykset pysähtyvät nyt koko ajan keskialueelle. Suomi puolustaa vahvasti rintamana.

10. min: Suomi on pystynyt hidastamaan USA:n peliä vahvalla kiekkokontrollilla. Ja paine kääntyy jenkkien päätyyn. Toki, Suomen hyökkäykset ovat pyörineet kulmissa.

7. min: Suomi tukkinut hyvin keskustaa ja saanut nopeita kääntöjä. USA on kuitenkin joka kerta vaarallinen päästessään hyökkäysalueelle.

6. min: Suomen ykkösketju aggressiivisena USA:n päädyssä. Hirvonen meinaa taklata itsensä boxiin. Armo käy.

5. min: Zegras hakee jo ilmaveiviä Suomen maalin takaa. Piiroinen hyvin mukana yrityksessä.

4. min: Suomikin saanut jo pientä painetta USA:n päätyyn. TPS-sentteri Pärssinen rakentaa ja Kärppien puolustaja Puutio avopaikassa. USA:n maalivahti Spencer Knight kestää.

3. min: USA:n tähti Zegras pääsee tykittämään nopeasta vastahyökkäyksestä. Ujoa tonttia nyt tippuu USA:lle.

1. min: Hatakalta karmiva menetys Suomen alueella. USA:lle loistopaikka siirtyä välittömästi 1–0-johtoon. Suomen maalivahti Kari Piiroinen ottaa kuitenkin ison kopin.

Kello 04.38: Kiekko jäässä. Suomen ja Yhdysvaltojen välieräottelu käynnissä.

------------------------------------------------------------------------------------------

Kello 04.35: USA tänään tummissa paidoissa, Suomella valkoiset univormut.

Kello 04.33: Vuosi sitten Suomi järjesti Yhdysvalloille ison pettymyksen, kun maat kohtasivat puolivälierävaiheessa. Suomi oli tuolloin parempi lukemin 1–0.

Kello 04.29: ”Harva pääsee pelaamaan maailmanmestaruudesta, mutta meillä on siihen sauma”, päävalmentaja Pennanen sanoi ottelun alla.

Kello 04.25: Suomen tehomies on ollut Anton Lundell, joka on nakuttanut viiteen otteluun tehot 4+3. Hänen lisäksi seitsemään pisteeseen on yltänyt myös puolustaja Topi Niemelä (2+5).

Kello 04.23: Nuorten Leijonien päävalmentajan Antti Pennasen kommentit Yhdysvallat-välieräottelun alla:

Kello 04.20: Yhdysvallat-Suomi-ottelun voittaja kohtaa finaalissa Kanadan. Häviäjä puolestaan käy pronssipelin Venäjää vastaan. Yön aiemmassa välieräottelussa Kanada antoi myrskyvaroituksen osaamisestaan.

Kello 04.17: Suomen joukkueessa Ville Heinola kellotti melkoiset peliminuutit lauantain Ruotsi-ottelussa. Alla oli vieläpä loukkaantuminen, jonka hän koki alkulohkon päätösottelussa Kanadaa vastaan.

Kello 04.14: Ruotsi-ottelussa Suomen sankariksi nousi 19-vuotias Roni Hirvonen, joka paukautti maukkaaseen paikkaan turnauksen avausmaalinsa.

Kello 04.12: Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen myönsi, että Suomen kopissa pidettiin hyvin tiukkasanainen keskustelu Ruotsi-pelin ensimmäisellä erätauolla.

Kello 04.08: Miten Suomi selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon? Paluu Ruotsi-pelin tapahtumiin:

Kello 04.04: USA:n kirkkain tähti on ollut Trevor Zegras, joka on paukuttanut viiteen otteluun jo 15 (6+9) tehopistettä. Zegras, 19, on Anaheim Ducksin varaus kesän 2019 NHL-draftista (vuoro 9.).

Kello 03.59: Miltä sitten USA:n kokoonpano näyttää? Ketjut alla:

Kello 03.54: Suomen kokoonpanossa tapahtuu pieniä muutoksia MM-välieräottelun alla. Roby Järventie jää kokonaan sivuun, kun taas Mikko Petman pitää paikkansa ykkösketjun laidalla.