Patrik Laine täräytti hattutempun Helsingin NHL-illassa – näin Winnipegin ja Floridan torstain kamppailu eteni

Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine täräytti hattutempun, kun Jets otti 4-2-voiton Florida Panthersista torstaina Helsingissä. MTV Sport seurasi illan ottelua hetki hetkeltä.

Florida Panthers – Winnipeg Jets 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)

3. erä:

60.00: Torstain peli paketissa. Jets ottaa 4-2-voiton. Laine isona tähtenä hattutempulla.

59.17 MAALI! Laine ja hattutemppu! Mikä ilta Laineelle. Jets 4-2-johtoon.

59. min: Panthersin maali tyhjänä.

58. min: Jetsille ei osumia ylivoimalla.

55.32 JÄÄHY! Panthersille lisää jäähyjä. Ekbladille aivan turhasta taklauksesta kaksi minuuttia. Ekblad estää Jets-hyökkääjää Ehlersiä.

55. min: Laineelle taas loistopaikka puolittaisesta ylivoimasta. Ei mene sisään. Toisessa päässä perään Lammikolla paikka iskeä 3-3. Ei mene.

54.03: JÄÄHY! Panthersilta Hoffman rikkoo Lainetta ja kaksiminuuttinen seurauksena. Syy huitominen.

55. min: Laineella loistopaikka täräyttää illan kolmas. Jetsin suomalaishyökkääjä pääsee puolittaiseen läpiajoon, josta yritys painuu maalin yli. Jetsille ylivoimaa.

53. min: Panthersin ylivoima ohi. Barkovia otettiin kohtuullisen ronskeilla otteilla Jetsin maalilla. Valkopaitainen Jets yhä 3-2-johdossa.

52. min: Panthersilla muutamia erinomaisia paikkoja ylivoimalla. Hellebuyck helteessä Jets-maalilla.

50.19 JÄÄHY: Panthersille ylivoimaa. Jetsiltä puolustaja Morrissey jäähylle, syy estäminen.

50. min: Dadonovilta huono syöttö kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksessä Barkoville. Panthersin suomalaistähti ei onnistu maalinteossa, ainakanaan vielä.

46. min: Barkoville mainio tekopaikka, mutta Jets-vahti Hellebuyck ottaa mainion räpylätorjunnan.

43.28 MAALI! Patrik Laine! Illan toinen. Jets 3-2. Wheeler heittää levityssyötön toiselle laidalle ja siellä on! Laineen kauden viides on siinä.

42.45 JÄÄHY! Jetsille kahden miehen ylivoima. Yandle: kaksi minuuttia kampituksesta ja Panthersille toinen kakkonen, liikaa pelaajia kentällä.

43. min: Ei tulosta Jetsin ylivoimalla, Dadonov vapautuu jäähyaitiosta. Laineella yksi hyvä paikka, tällä kertaa kiekko ei upponut sisään.

40. min: Kolmas erä käynnissä.

2. erä:

40.00: Erän lopussa Dadonovilla vielä sauma vielä Panthers 3-2-johtoon. Tätä seuraa kuitenkin jäähy, kun Dadonov kampittaa Jets-hyökkääjän Ehlersille. Näin ollen Jets avaa kolmannen erän ylivoimalla.

37.54: MAALI! Panthers tasoittaa, 2-2. Asialla venäläishyökkääjä Dadonov. Venäläishyökkääjän osumaan syöttöpisteet Mathesonille ja Bjugstadille.

35.14: MAALI! Patrik Laine! Hirmukuti ylivoimalla, Panthers-vahti Reimerin kainalosta sisään. Jets 2-1-johtoon. Syöttöpisteet Wheelerille ja Byfuglienille.

35.03: JÄÄHY! Panthersilta puolustaja Petrovic boxiin kampituksesta.

34. min: Pelissä hieman stabiilimpi vaihe. Panthers hieman enemmän kiekossa.

31. min: Nyt tapahtuu. Kärhämää Jetsin hyökkäysalueen puolella. Kapteeni Wheeler lähtee Panthersin hyökkääjän Bjugstadin perään. Sähköä ilmassa!

30. min: Byfuglien jyrää voimalla suomalaissentteri Barkovin. Panthersin vaihtopenkki huutelee mörkömäisen jenkkipakin perään, joka levittelee vain käsiään. Puhdas, mutta voimakas taklaus Byfuglienilta.

26.29 JÄÄHY! Laineen sentteri Lowry jäähyaitioon, kaksi minuuttia kyynärpäätaklauksesta ja kaksi minuuttia epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä. Lowryltä ensin turha taklaus, minkä perään Jets-hyökkääjä osoittaa turhautumista ja laukoo kiekon toiseen päätyyn. Neljä minuuttia Panthersille ylivoimaa.

24.18: MAALI! Panthers tasoittaa, 1-1. Puolustaja Yandle tykittää neljällä kolmea vastaan -ylivoimalla ja siellä on. Barkoville ja Hoffmanille syöttöpisteet.

24.03 JÄÄHY! Jetsiltä puolustaja Trouba jäähylle, syynä kampitus.

22.25 JÄÄHY! Jetsiltä puolustaja Chiarot jäähyaitioon kiinnipitämisestä, Panthersilta hyökkääjä Trocheck sukeltamisesta.

20. min: Toinen erä käynnissä Hartwall Arenalla.

1. erä:

20.00: Avauserä paketissa. Panthers edellä avauskympillä, mutta Jets sai hiljalleen koneita käyntiin. Perreault vastasi erän ainoasta osumasta. Barkov ja Laine mukavasti heti esillä.

18.33 MAALI! Jets 1-0-johtoon, asialla Perreault. Aikanaan HIFK:ssakin vieraillut kanadalaishyökkääjä on ensimmäisenä irtokiekolla ja valkopaitainen Jets etumatkalle. Syöttöpisteet Littlelle ja Byfuglienille.

18. min: Panthers-hyökkääjä McCann pelastaa joukkueensa. McCann kaapii maaliviivalta kiekon pois, eikä Jets karkaa johtoon. Laineen ketjusta Lowry lähellä maalintekoa.

15. min: Panthersilla muutama kelvollinen paikka ylivoimalla. Ei aivan mitään posketonta ja Kulikov vapautuu jäähyltä. 0-0 yhä tilanne.

12.31 JÄÄHY: Illan ensimmäinen ylivoima Panthersille. Jetsiltä Kulikov jäähyaitioon, syynä korkea maila.

11. min: Jets herännyt peliin. Ykkösketju luo vaarallisia paikkoja Panthersin päädyssä.

9. min: Jetsille ensimmäinen hyvä tekopaikka. Laine pääsee kokeilemaan. Panthers-vahti Reimer kestää.

8. min: Barkov vapauttaa Dadonovin läpiajoon. Ylärima.

7. min: Jetsiltä todella uninen alku. Panthersilla parhaat maalipaikat. Tähtihyökkääjä Huberdeau pääsi kokeilemaan kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätteeksi.

5. min: Barkovin vahvan soolon ja kiekonsuojauksen jälkeen tähtipakki Ekbladille tekopaikka. Jetsin maalivahti Hellebuyck koppaa.

3. min: Hermostunut alku ottelussa. Barkovilla yksi tekopaikka, laukaus takakulmasta ohi.

Kello 20.15: Ottelu käynnissä.

------------------------------------------------------------

Kello 20.13: Teemu Selänne pudottaa avauskiekon. Juhlavalla tavalla peli käyntiin. Yleisö osoittaa suosiota seisaaltaan.

Kello 20.08: Joukkueet jäällä. Avausketjut esittelyssä. Laineelle suuret suosionosoitukset yleisöltä. Barkovin kohdalla sama juttu. Kansallislaulut alle ja peli käyntiin.

Kello 20.04: Barkov Panthersin avausketjussa.

Kello 20.02: Laine marssitetaan heti avausketjuun.

Kello 20.00: Hartwall Arenalla jo tupa lähes täynnä. Ottelu käyntiin muutaman minuutin kuluttua.

Kello 19.55: Jetsin puolella Lainetta on siirrelty eri ketjuihin tuoreimmissa otteluissa. Välillä suomalaishyökkääjää kokeiltiin ykkösketjussa tähtihyökkääjien Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen vierellä. Nyt Laine on kolmosketjussa rouhijahyökkääjien Brandon Tanevin ja Adam Lowryn vierellä.

Kello 19.50: Edellisen kerran Suomessa pelattiin syksyllä 2011. Vastakkain olivat Buffalo Sabres ja Anaheim Ducks. Tuolloin jäällä viilettivät Ducksin puolella Saku Koivu ja Teemu Selänne sekä Sabresissa Ville Leino.