Ilotulitusta! Jesperi Kotkaniemi ampui ensimmäiset NHL-maalinsa – Joel Armia värkkäsi NHL-ennätyksen

Jesperi Kotkaniemi värkkäsi NHL-uransa ensimmäiset maalit ja Joel Armia otti nimiinsä uuden taalaliigan ennätyksen, kun Montreal Canadiens kukisti Washington Capitalsin maali-iloittelussa lukemin 6–4.

Pääkuvan videolla Patrik Laineen hattutemppu Helsingin NHL-ottelussa.

Kotkaniemi iski koko ottelun ensimmäisen maalin reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Juuri Armia ajoi kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja Kotkaniemi puikkelehti vapaata vasenta kaistaa pitkin. Armia tarjoili Kotkaniemelle lapaan, ja 18-vuotias suomalaistulokas kihautti kiekon etukulmasta reppuun (video alla).

Ottelun ykköstähdeksi valittu Kotkaniemi osui uudestaan ajassa 56.56 ja toi arvokkaalla maalilla Montrealin 4–4-tasalukemiin. Suomalaisen hyökkäysketjun kolmas lenkki Artturi Lehkonen rouhi tilanteessa kiekon maalin takaa luukulle, josta Kotkaniemi survoi kumilaatan rysään (video alla).

Varsinaisen peliajan viimeinen minuutti oli historiallinen. Ensin Max Domi viimeisteli vastahyökkäyksestä Montrealin 5–4-johtoon ajassa 59.38. Washington otti heti tämän jälkeen keskialueen aloitukseen maalivahdin pois, ja vain kaksi sekuntia Domin osumasta kiekko oli uudelleen maalissa.

Canadiensin Philip Danault voitti aloituksen ja Joel Armia heläytti heti keskialueelta kiekon tyhjään häkkiin (video NHL:n verkkosivuilla). Armia otti samalla nimiinsä uuden NHL-ennätyksen siinä, miten nopeasti maali on tehty edellisen osuman jälkeen. Aiemmin nopeimmat kaksi peräkkäistä maalia oli tehty NHL:ssä kolmen sekunnin välein.

Armian saldo ottelussa oli 1+1, Kotkaniemen 2+0 ja Lehkosen 0+1. Lehkonen on nyt värkännyt kauden 12 pelissään tehot 1+7, Armia 3+3 ja Kotkaniemi 2+4.