Mainos

Näkökulma: Hattutemppu helpotti, mutta Patrik Laineen tilastoissa edelleen huolestuttava seikka

0:38

Patrik Laine vietti juhlailtaa Hartwall Arenalla torstaina, mutta hattutempun tehneen suomalaistähden tehot ovat edelleen pitkälti erikoistilanteiden varassa, kirjoittaa MTV Sportin Ossi Karvonen.

Pääkuvan videolla kuvaa Patrik Laineen hattutempusta ensimmäisessä Florida-ottelussa. 

Laine on tehnyt tämän kauden 13 ottelussa 6+2 tehopistettä. Niistä vain yksi on syntynyt normaalioloissa tasakentällisin – hän oli toinen syöttäjä Jetsin 4-0-maalissa sesongin avauspelissä. 

Torstaina Helsingissä hän iski hattutempun. Osumista kaksi ensimmäistä tuli ylivoimalla, viimeinen tasakentällisin, mutta tyhjään Panthers-maaliin. 

Video: Patrik Laine oli hyvin huojentunut hattutempustaan vaikean alkukauden jälkeen. Juttu jatkuu alla. 

4:42

Kahdella edelliskaudella Laine teki yhteensä 80 maalistaan 36 prosenttia ylivoimalla ja kaikkiaan 134 tehopisteestään 34 prosenttia ylivoimalla. Tämän kauden osalta nuo lukemat ovat huomattavasti korkeammat, mutta otantakin on vielä selvästi pienempi. 

Lukemien takana on kuitenkin selkeitä syitä. 

Laine sätti itseään kovin sanoin alkukauden huonoista otteistaan Helsingin-otteluiden alla. Kiekollinen peli on ollut ajoittain huolimatonta, ja kiekkokosketukset ovat jääneet liian vähiin. 

Jets-valmentaja Paul Maurice on lisäksi hyppyyttänyt suomalaistähteään ketjusta toiseen pitkin syksyä. Laine on joutunut etsimään paikkaansa, ja torstain Florida-ottelussa se oli Brandon Tanevin ja sentteri Adam Lowryn täydentämässä kolmosketjussa.  

Video: Jets-luotsi Paul Maurice hämmästeli Laineen suoritusta kovassa paineessa. Juttu jatkuu alla. 

6:02

Laine jatkaa samalla paikalla myös perjantaina. Vaikka hän sanoi hattutemppunsa jälkeen, että nyt hän sai säännöllisesti kiekkoa ja pääsi haastamaan jatkuvasti, ennen ylivoimaosumiaan Laine ei juurikaan päässyt käyttämään vahvuuksiaan. On vaikea nähdä, että hän yltäisi Lowryn tasoisen sentterin rinnalla yhtä koviin tehoihin tasakentällisin kuin kahdella edelliskaudella. 

Täydellisessä maailmassa oikea paikka Laineelle olisi huippusentteri Mark Scheifelen rinnalla ykkösketjussa. Kaksikko jauhaa peliä yhdessä Blake Wheelerin, Kyle Connorin ja Dustin Byfuglienin kanssa Jetsin ykkösylivoimassa, ja niin pitkään, kun Laine jatkaa Lowryn vitjassa, tuo erikoistilannekoostumus on maalitykin oljenkorsi huipputehoihin. 

Laineen itseluottamus on nyt nousussa, ja jos tehoja alkaa tippua – vaikka sitten pelkästään ylivoimalla – Maurice todennäköisesti kokeilee tulikuumaa hyökkääjäänsä jossain kohtaa myös ykkösvitjassa. Ehkä jo tänään. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja