Aleksander Barkov avasi erikoisrooliaan – "Siinä jos oppii pelaamaan, tulee maaleja ja syöttöjä"

Alexander Barkov vakavana Jets-tappion jälkeen –"Paikoista pitäisi tehdä maalit" 3:29

Florida Panthersin NHL-joukkueen kapteeni Aleksander Barkov pitää ylivoimarooliaan hyvänä haasteena. Helsingin torstaisessa NHL-ottelussa Barkov oli kertaalleen luovimassa Pantterien yv-maalia, mutta tehokkaampi Winnipeg Jets nappasi pelistä 4–2-voiton. 

Pääkuvan videolla Barkov kehuu myös joukkueensa toista suomalaishyökkääjää Juho Lammikkoa.

Kookas Barkov operoi ylivoimalla tolpan luona maskimiehenä, taistelemassa myös irtokiekoista. Jetsiä vastaan hän alusti Keith Yandlen ylivoimalla iskemän 1–1-maalin ja rouhi ennen tämän vetoa puolelta toiselle maalin edessä.

Kauden 10 pelissään tehot 2+7 iskeneeltä Barkovilta tiedusteltiin Winnipeg-ottelun jälkeen, miten hänen ylivoimarooliinsa on päädytty.

– Minulle on periaatteessa sama, mihin minut laitetaan. Yritän tehdä sitä, mitä käsketään. Se on minulle ihan hyvä haaste. Siinä pitää olla myös hyvä maalineduspelaaja, laittaa riparit sisään, auttaa päätykiekoissa ja muutenkin olla hyvä maskissa, Barkov vastasi.

– Minulla on paljon oppimista. Jos siinä oppii hyvin pelaamaan, tulee myös maaleja ja syöttöjä, ja ylivoima rupeaa toimimaan, suomalainen jatkoi.

Alapuolen videolla Floridan päävalmentajan Bob Boughner kommentoi myös Barkovin suoritusta. Juttu jatkuu alempana.

Panthers-luotsi Boughner: Erikoistilanteet ratkaisivat pelin 2:35

"Paikoista pitäisi tehdä maalit"

Winnipegin ylivoima jauhoi kaksi osumaa Floridan yhtä yv-häkkiä vastaan. Barkov manasi muutoinkin joukkueensa tehottomuutta.

– Tuntuu, että pääsimme pelaamaan vastustajan päädyssä enemmän, ja henkilökohtaisesti oli varmaan eniten kosketuksia kiekkoon koko kauden aikana. Paikoista pitäisi tehdä maalit; tällä kertaa ei vain uponnut ja kaveri teki omista paikoistaan. 

Sen "kaverin" riveissä tuikki joukkueensa kolme viimeistä maalia iskenyt Patrik Laine, joka on Barkovin ystävä kaukalon ulkopuolella.

– Ei tuommoiselle joukkueelle ja tuollaiselle pelaajalle voi antaa hirveästi mahdollisuuksia ylivoimalla – tai ylipäätänsä antaa niille maalintekopaikkoja. Hyvä kaveri, mutta ei sillä mitään väliä ole, kuka ne maalit tekee. Niillä oli parempi viimeistely tänään, Barkov sanaili.

Yksi Winnipegin takuuhahmoista oli samassa yhteydessä Barkovin kehuma maalivahti Connor Hellebuyck, joka torjui 36 laukausta 38:sta maalia kohti suunnanneesta kudista. Florida-maalivahti James Reimerin saldo oli 32/35 – viimeisen maalinsa Laine upotti tyhjiin.

Joukkueiden toinen kohtaaminen Helsingissä käydään tänään perjantai-iltana.

Alapuolen videolla Patrik Laineen hattutemppu torstain Florida-ottelusta.


Lue myös:

    Uusimmat