Petteri Sihvonen: Patrik Laineella ja Winnipeg-luotsilla pieni viha-rakkaussuhde – "En tiedä, onko tuo oikea reitti"

Petteri Sihvonen: Tuntuu, että Laineella ja valmentajalla on viha-rakkaus-suhde 1:50

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on ollut tuoreeltaan kovan ketjuruletin keskellä. Laineen alkukausi on ollut odotuksia nihkeämpi. MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen pohtii sitä, onko Jetsin päävalmentajalla Paul Mauricella oikeanlainen lähestymistapa Laineeseen?

Laine on iskenyt alkukauden 12 ottelussa tehot 3+2=5. Viime otteluissa Laine on vieraillut välillä ykkösketjulla, välillä kakkosketjussa. Edellisessä ottelussa hänet sijoitettiin kolmosketjuun.

Helsingissä Laine on viilettänyt harjoituksissa kanadalaisten Adam Lowryn ja Brandon Tanevin kanssa.

Sihvonen pitää hieman ”jännänä” sitä, mitä Laine on hakenut tuoreeltaan päävalmentaja Paul Mauricen alaisuudessa.

– Vaikka maaleja ja tehopisteitä ei aina tule, niin toiveena on ollut se, että Laine panostaisi kamppailupelaamiseen. En ihan tiedä, että onko se oikea reitti. Tuntuu, että päävalmentajalla ja Laineella on vähän tämmöinen pieni viha-rakkaussuhde, Sihvonen pohtii.

Sihvosen mukaan Maurice kyllä ottaa vastaan Laineen komeat ylivoimamaalit, mutta ”silti hän on pienessä koirankopissa koko ajan”.

– Nyt kun harjoituksia seuraa tarkasti, niin Laineella on ollut koko ajan pientä yliyritystä läsnä, Sihvonen jakaa havainnon.

– Tässä on haaste taitelijaluonteiselle pojalle, kun joutuu olemaan pikkuisen mukavuusalueen ulkopuolella. Ehkä se on sitten se reitti, joka kehittää häntä pelaajana. Ehkä päävalmentaja on ajatellut, että kun antaa ylimääräisiä tehtäviä, niin pitkässä juoksussa se on hyvä Laineen kannalta, Sihvonen jatkaa pohdiskelua.

Miten Laine on ottanut haasteen vastaan? Entä mitä Sihvonen sanoo Laineen paljon hehkutetusta laukauksesta? Mistä syystä sitä voi pitää ”maagisena”? Muun muassa näistä lisää ylhäällä olevalta videolta. ​​​​​​​

Alla olevalla videolla Sihvonen perkaa Panthersin tähtihyökkääjän Aleksander Barkovin erityisominaisuuksia. 

Petteri Sihvonen Aleksander Barkovin erityispiirteestä:"Siinä yksi maailman paras" 4:14

Lue myös:

    Uusimmat