Aleksander Barkovin ketjulla Panthers-luotsin rakastama kyky – kuvioita juonitaan myös venäjäksi

Petteri Sihvonen Aleksander Barkovin erityispiirteestä:"Siinä yksi maailman paras" 4:14

Aleksander Barkovin ja Jevgeni Dadonovin sulava yhteispeli tekee Florida Panthersin ykkösketjusta huippuvaarallisen vastustajille. Trion täydentää Nick Bjugstad.  

Pääkuvan videolla MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen analysoi Barkovin erityistaitoa. 

29-vuotias venäläishyökkääjä Dadonov kävi yrittämässä NHL-läpimurtoa Panthersissa ensimmäisen kerran vuosina 2009-2012. Hän palasi kuitenkin KHL:ään, kunnes Florida kutsui uudestaan viime kaudella. 

Toinen yritys onnistui. Dadonov iski viime kaudella Barkovin rinnalla 65 tehopistettä samalla kun suomalaistähti summasi uransa kovimman lukeman, 78 pinnaa. 

Panthersin uusi tutkapari oli löytynyt. 

– Olemme kaksi samantyylistä pelaajaa, jotka tykkäävät pelata kiekolla, syötellä ja löytää kaverin jäältä, luoda maalipaikkoja. Ketjussa on vielä hyvä kolmas lenkki, Bjugstad, joka on vähän suoraviivaisempi pelaaja. Hän tekee meille tilaa, on hyvä syöttämään, ampumaan sekä ymmärtää peliä. Meillä on hyvä kemia, mutta maaleja pitäisi tehdä vielä enemmän, 23-vuotias Barkov totesi jääharjoituksen jälkeen keskiviikkona Helsingissä.  

– Puhun Dadonovin kanssa aika paljon venäjää penkillä, kopissa ja muutenkin käymme aika paljon syömässä yhdessä ja vietämme paljon aikaa yhdessä. Sekin auttaa, tähtisentteri lisäsi. 

Myös Floridan päävalmentaja Bob Boughner vaatii paljon ykkösnyrkiltään. Ketjun "pitää olla iso kenttä joukkueelle joka ilta". 

– Yksi asia, josta pidän erityisesti tuossa ketjussa, on se, että kun he ovat hyökkäysalueella, he eivät koskaan lopeta liikkumista. He antavat toisilleen jatkuvasti tukea – käytän termiä "liikkua kiekolle". Vaikka ajattelet, että yksi kentän pelaajista on eristetty, toinen kaveri tulee tilalle. Se tekee puolustavan joukkueen työstä hankalaa, Boughner analysoi.

– Heillä on paljon kemiaa, he näkevät pelin hyvin ja tietävät missä muut menevät, Boughner summasi.

Floridan ykkösnyrkki hakee tehoja otteluissa Winnipeg Jetsiä vastaan Helsingissä torstaina ja perjantaina. 

Alla Barkov kommentoi muun muassa joukkuetovereilleen järjestämää ohjelmaa. 

Barkov turistioppaana Helsingissä: Näytin pojille mikä on kunnon sauna 4:35

Lue myös:

    Uusimmat