Petteri Sihvonen jakaa havaintoja NHL-seuran treeneistä: "Vähän esittämisen ja show’n maku"

Petteri Sihvonen analysoi NHL-seuran harjoituksia 3:31

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Florida Panthers ja Winnipeg Jets kohtaavat tällä viikolla kahdesti Helsingissä. MTV Sportin jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen nosti esille havaintoja siitä, mitä yhden NHL-seuran harjoitukset tuovat esille.

Sihvonen pohti muun muassa sitä, miten NHL:n joukkueharjoittelukulttuuri on mennyt eteenpäin.

– Siellä on ollut sellaista toimintaa, jossa yksilöt kiertelivät keskiympyrässä ja B-pisteiden kohdalla. Siitä toiminnasta on tultu aika pitkälle, Sihvonen miettii.

– Heti ensimmäisissä harjoitteissa on nähtävissä se, että siellä on elementtejä, jotka liittyvät itsepelitapaan. Jos tuota jääharjoittelua katsoo, niin se ei ole ihan yhtä laadukasta kuin mitä Suomessa on, jos miettii viisikkotasolla. Tuossa valmistellaan yksilöä siihen, että yksilö saa pienen hien päälle ja fyysisen tuntuman jäähän.

– Mutta on tässä vähän esittämisen ja show’n maku, kun se tällä tavalla toteutetaan, Sihvonen sanoo, viitaten tämän päivän harjoituksiin, joihin oli myyty lippuja yleisölle.

Miksi NHL:ssä jääharjoittelukulttuurin eteneminen on ollut niin hidasta? Muun muassa tästä lisää ylhäällä olevalta videolta.

Panthers ja Jets kohtaavat Helsingissä torstaina ja perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat