Aleksander Barkov selätti kapteenin kasvukivut – suomalaistähden asemasta huima kommentti: "En ole nähnyt vastaavaa"

Barkov turistioppaana Helsingissä: Näytin pojille mikä on kunnon sauna 4:35

Aleksander Barkovista tuli NHL-seura Florida Panthersin kapteeni kuluvan kauden alla. Suomalaistähti nauttii valtavaa arvostusta joukkuetoveriensa keskuudessa. 

Pääkuvan videolla

Kuudetta kauttaan NHL:ssä pelaavasta Barkovista, 23, on kasvanut Panthersin ykköspistemies ja pelillinen selkäranka molempiin suuntiin. Nyt hän on myös seuran kapteeni. 

Kun Panthers-pelaajilta tiedustelee, millainen johtaja Barkov on, yksi toteamus toistuu jatkuvasti: hän johtaa esimerkillään. 

– Onhan se hienoa ja ainutlaatuista olla samassa joukkueessa tämän hetken parhaan suomalaispelaajan kanssa. Nähdä miten hän tekee niin kovasti töitä jäällä ja jään ulkopuolella. Yritän vain ottaa siitä oppia, Panthersin toinen suomalaissentteri Juho Lammikko kommentoi sunnuntaina.  

Päävalmentaja Bob Boughnerin mukaan Barkovilla on ollut hieman kasvukipuja uudessa roolissaan. 

– Hän taisi asettaa itselleen liian paljon paineita alkuun, mutta keskustelimme asiasta, ja nyt tilanne on parempi. Suurin osa hänen johtajuuttaan on se, mitä hän tekee jäällä. Hän on ollut myös äänekkäämpi jään ulkopuolella. Hän on jo nyt hyvä johtaja, hänestä tulee loistava johtaja, Boughner totesi tiistain harjoitusten jälkeen.

– Hän oli varmasti hieman hermostunut alkukaudesta, mutta nyt hän on rentoutunut, puolustaja Mike Matheson vahvisti valmentajansa näkemyksen. 

Videolla Bob Boughnerin kommentteja Barkovin johtajuudesta. Juttu jatkuu alla. 

Floridan luotsi kapteeni Barkovista: Hänestä tulee loistava johtaja 5:50

"Barkov yksi liigan parhaista"

Jos Barkov on hieman hermoillut kapteenin taipaleensa alussa, joukkue seuraa häntä nyt ilman epäilyksiä. Mathesonin sanat kertovat kaiken Barkovin asemasta.

– Joka ikinen kaveri kopissa kunnioittaa häntä. En ole nähnyt vastaavaa arvostusta missään muussa joukkueessa. Hän siis todellakin ansaitsee kapteenin roolin. 

Suomalaisen rinnalla samassa ketjussa usein nähty Jonathan Huberdeau vahvistaa, että joukkueen on helppo seurata Barkovin esimerkkiä. 

– Hän on vakava kaveri, mutta kun hän tulee paikalle, hän tekee aina paljon töitä. Hänen työmoraalinsa osoittaa sen, että hän on yksi liigan parhaista pelaajista. Hän on aina valmis otteluihin. Siksi hän on kapteenimme.  

– Hän ei pidä eniten ääntä, mutta kun hän on jäällä, jokainen haluaa seurata häntä. Nyt hän myös puhuu enemmän kopissa, ja on sopeutunut uuteen rooliinsa hyvin, Huberdeau toteaa. 

Barkovkin puhui kapteenin roolistaan tiistaina. Ja päätti puheenvuoronsa vitsillä. 

– Olen yrittänyt tehdä asiat samalla tavoin kuin aiemminkin ja johtaa esimerkillä. Joudun tietysti puhumaan enemmän ja olemaan enemmän median edessä. Mutta saan myös ruoan ensimmäisen lentokoneessa, Barkov letkautti. 

– Hän ansaitsee sen! Matheson kommentoi naureskellen kuultuaan kapteeninsa kommentista. 

Florida kohtaa Winnipeg Jetsin torstaina ja perjantaina Helsingissä.

Videolla Winnipegin Patrik Laineen tuoreita kommentteja muun muassa uudesta ketjukoostumuksestaan.  

Patrik Laine ensitreenistä Helsingissä: Aika hapokas meininki 5:01

Lue myös:

    Uusimmat