Aleksander Barkovista nousee esille vakuuttava erityispiirre – "Siinä hän on yksi maailman parhaista"

Petteri Sihvonen Aleksander Barkovin erityispiirteestä:"Siinä yksi maailman paras" 4:14

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Florida Panthers ja Winnipeg Jets kohtaavat tällä viikolla kahdesti Helsingissä. Panthersin riveissä iso kiintotähti on suomalaissentteri Aleksander Barkov, joka toimii nykyään joukkueensa kapteenina. MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen hehkuttaa Barkovissa muun muassa yhtä erikoispiirrettä, jossa hän on aivan eliittiä, myös NHL:ssä.

Panthersissa Barkovin rooli muuttui kesällä, kun hänestä tehtiin seuran kapteeni. Sihvosen mukaan jäällä tämä näkyy siinä, että pelaajista juuri Barkov on se, joka käy keskusteluja valmennuksen kanssa.

– Toki, Barkov ei ole mitenkään suulas kaveri – kyllä hän esimerkillä johtaa, Sihvonen miettii.

Barkovista nousee esille muutamia erityispiirteistä. Isoin näistä liittyy kokonaisvaltaisesti mailapelaamiseen. Tämä näkyy niin karvaustilanteissa kuin kiekonsuojaamisessa.

– Kaikki lähtee hänen peliasennosta ja siitä, että hän pystyy aistimaan, miltä puolelta painetta tulee. Kyllähän se voimaa vaatii, mutta kyse ei ole pelkästään mistään käsivarsien voimasta. Hänellä pitää olla kokonaisvaltaisesti paketti kasassa, että hän saa kohdistettu oikealla hetkellä voiman mailaan, Sihvonen perkaa ja linjaa:

– Siinä hän on yksi maailman parhaista.

Sihvosen mukaan tämä konkretisoituu jäällä siinä, ettei Barkovilta nähdä kovin usein kiekonmenetyksiä, sillä ”hän pystyy kestämään vastustajan häirinnän”.

Samalla Barkov on yksi NHL:n parhaista rangaistuslaukausampujista.

– Hänellä ei ole pelkästään voimaa, vaan hänellä on rytmiä ja herkkyyttä. Hänellä on sellainen voiman ja herkkyyden hieno yhteiskimppu, Sihvonen näkee.

Miten juniorit voivat ottaa oppia Barkovista ja hänen erityispiirteistä? Entä miten Barkov itse harjoittelee ja pitää osaamistaan yllä? Muun muassa näistä lisää ylhäältä videolta. 

Panthers ja Jets kohtaavat Helsingissä torstaina ja perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat