Missä mennään Patrik Laineen sopimusneuvotteluissa? MTV Sport tapasi Winnipegin seurapomon

Patrik Laine ensitreenistä Helsingissä: Aika hapokas meininki 5:01

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jets kohtaa tällä viikolla Florida Panthersin kahdessa Helsingissä pelattavassa runkosarjaottelussa. Jetsin riveissä viilettää Patrik Laine, jonka nykyinen sopimus päättyy kesällä. Jets-seurapomo Kevin Cheveldayoff suhtautuu rauhallisesti suomalaishyökkääjän kanssa käytäviin jatkosopimusneuvotteluihin. Cheveldayoff ei ole myöskään huolissaan Laineen nykyvireestä.

Viime kaudella Laine taisteli koko NHL:n maalipörssin voitosta Washington Capitalsin venäläistähteä Aleksandr Ovetshkinia vastaan.

Laine pelaa parhaillaan kolmatta kauttaan NHL:ssä. Tämä tietää sitä, että hänen tulokassopimuksensa päättyy ensi kesänä.

MTV Sport tapasi Jetsin seurapomon, GM Kevin Cheveldayoffin Helsingissä.

Laineen sopimus päättyy kesällä. Missä mennään tällä hetkellä neuvotteluiden osalta? Vai onko niitä vielä ollut?

– Mitä voin sanoa, on se, että yritämme nyt keskittyä siihen, että voitamme täällä Helsingissä. Se on tärkein juttu. Kaikki muut asiat hoitavat kyllä itsensä kuntoon, Cheveldayoff sanoi MTV Sportille.

Laine iski maaleja hurjaan tahtiin NHL:ssä jo tulokaskaudellaan 2016-17. Suomalaishyökkääjä on noussut nopeasti yhdeksi sarjan parhaaksi maalintekijäksi.

Alla olevalla videolla Jetsin GM Kevin Cheveldayoff muistelee Laineen otteita nuorten MM-kisoista. Juttu jatkuu videon alla.

Winnipeg Jetsin GM muistaa yhä Patrik Laineen suoritukset nuorten MM-kisoissa 4:52

Jetsin kannalta Laineen jatkosopimus on merkittävä juttu, monella tapaa. Laine on jo nyt, 20-vuotiaana, seuran iso tähti ja mainoskasvo. Toinen merkittävä tekijä liittyy dollari- ja euromääriin. Laineelle on povattu eri spekulaatioissa hurjia summia, joihin osviittaa saa tänä kesänä tehdyistä megasopimuksista. Tähtipelaajilla vuosiansiot ovat nousseet jo yli 10 miljoonan euron paikkeille.

Laine ei ole suinkaan ainut, jolla tulokassopimus päättyy tähän kauteen. Samassa tilanteessa ovat muun muassa Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, Carolina Hurricanesin suomalaistähtihyökkääjä Sebastian Aho ja Toronto Maple Leafsin jenkkitähti Auston Matthews.

Heille kaikille on povattu messeviä jatkosopimuksia.

– Markkinat ovat mitä ovat. Kaikki ymmärtävät sen, että miten nämä asiat menevät. Joskus neuvotteluissa menee aikaa ja joskus asiat hoituvat yhden illan aikana. Noissa on aina eri kohtia, joista keskustellaan. Jokainen sopimus on aina eri juttu, Jetsin GM Cheveldayoff sanoo aiheesta.

Tuoreeltaan Laineen otteet ovat herättäneet kysymysmerkkejä. Suomalaishyökkääjää on siirrelty ketjusta toiseen, eikä hän ole saanut tulosta aikaiseksi.

12 ottelun jäljiltä Laineella on koossa tehot 3+2=5. Viime pelissä hän hyökkäsi Jetsin kolmosketjussa rouhijahyökkääjien Adam Lowryn ja Brandon Tanevin kanssa.

Alla olevalla videolla Jetsin päävalmentaja Paul Maurice puhuu muun muassa Laineesta ja Barkovista. Juttu jatkuu videon alla.

Jets-luotsi Laineesta ja Barkovista: Molemmissa luontaista erinomaisuutta 6:50

Seurapomo Cheveldayoff ei ole huolissaan Laineesta.

– Siitä päivästä lähtien, kun varasimme hänet, olemme olleet niin onnekkaita, että hän on meidän organisaatiossamme. Tässä sarjassa nuorilla pelaajilla on hirveästi haastetta siinä, miten he pystyvät pitämään korkean tason yllä vuodesta toiseen.

– Hän on fantastinen pelaaja, eikä kukaan tee maaleja joka ilta NHL:ssä. Uskon, että kaikki menee ihan hyvin, Cheveldayoff sanoo suomalaishyökkääjästään leveän hymyn kera.

Alla olevalla videolla Barkovin kommentteja tiistailta.

Barkov turistioppaana Helsingissä: Näytin pojille mikä on kunnon sauna 4:35

Lue myös: