NHL-legendalta vuolasta ylistystä Aleksander Barkoville: ”Tuplasti parempi kuin luulet – olisi ollut urallani TOP3-sentteri”

Pitkän linjan NHL-puolustaja Chris Pronger ei säästele kehuissaan Aleksander Barkovia kohtaan. Konkari nostaisi suomalaisen kolmen parhaan näkemänsä sentterin joukkoon.

Barkov taituroi maanantain NHL-kierroksella ilmiömäisen maalin Florida Panthersin 5-4-voitossa Minnesota Wildia vastaan. Hän karkasi läpiajoon ja nosti kiekon taiturimaisesta maaliin yli hölmistyneen veskarin Alex Stalockin.

Pronger, 45, ehti nähdä vuonna 1993 alkaneella NHL-urallaan paljon, mutta Barkov on nyt niin hyvä, että jopa kanadalaislegendan kapasiteetti alkaa ylittyä.

– Niin hyvä kuin hän onkin ja niin paljon kuin ihmiset alkavatkin tajuta, kuinka hyvä hän on, hän on tuplasti parempi kuin luulet, Pronger sanoo Sportsnet-kanavan puhelinhaastattelussa.

– Hän on kone, ja se tapa, jolla hän pelaa peliä koko kaukalon pituudella on sellaista, että hän uhraa jopa liikaa hyökkäyspeliä puolustavassa pelissään, mikä on vain hyvä juttu, Pronger analysoi.

– Hän on epäitsekäs, ja hänen terän käyttönsä ja näkemyksensä ovat vakuuttavaa.

Tämän jälkeen Pronger tekee vasta 24-vuotiaalle Barkoville todellisen kunnianosoituksen.

– Jos olisin joskus saanut pelata hänen kanssaan, hän olisi voinut olla yksi TOP3-senttereistä, joiden kanssa olisin koskaan pelannut, sanoo yhden Stanley Cupin ja kaksi olympiakultaa urallaan voittanut Pronger.

Lue myös:

    Uusimmat