Aleksander Barkov kerää ylistystä, tähtihyökkääjää verrataan jo legendaariseen Suomen kaatajaan – "Hän on täydellinen paketti"

NHL Network listasi Florida Panthersin Aleksander Barkovin yhdeksi koko liigan parhaimmaksi pelaajaksi. Barkovin monipuolisuus on ase, joka erottaa suomalaistähden monista muista.

NHL Network nosti Barkovin listauksessaan koko NHL:n kahdeksanneksi parhaaksi pelaajaksi. Uransa toistaiseksi parhaan kauden pelannut Barkov rikkoi Floridan seurahistorian yhden kauden piste-ennätyksen uuteen uskoon 96 tehopisteellään.

– Hän pelasi hyvän kauden jo toissa kaudella tehden 78 pistettä, mutta räjähdysmäinen kasvu 96 pisteeseen ja Panthersin uuden seuraennätykseen. Oli uskomatonta, mitä hän pystyi saavuttamaan, NHL-asiantuntija Brian Lawton hehkuttaa NHL Networkin videolla.

Barkov voitti viime kauden päätteeksi herrasmiespelaajalle jaettavan Lady Bing -palkinnon. Barkovin monipuolisuus on asia, jota asiantuntijat arvostavat suuresti.

– Ei ole paljon asioita, joita hän ei pystyisi tekemään. Hän otti vain neljä jäähyä, se on naurettavaa. Olen järkyttynyt, jos hän ei riko 100 pisteen rajaa useita kertoja uransa aikana, Lawton jatkaa.

Myös yli 600 NHL-ottelua urallaan pelannut Mike Rupp ylistää suomalaistähden kokonaisvaltaisuutta. Rupp vertaa Barkovia jopa aikoinaan Leijonien kiusana useampaan otteeseen häärineeseen ruotsalaistähteen Mats Sundiniin.

– Hän on täydellinen paketti. Mietin kahta pelaajaa, jotka yhdistämällä saisi Barkovin. Hän muistuttaa Patrice Bergeronia ja Mats Sundinia. Sundinin koko, pituus ja taidot sekä Bergeronin puolustukselliset kyvyt. Hänestä tulee koko ajan vain parempi ja kokonaisvaltaisempi. Varokaa, koska hän on täydellinen paketti, Rupp kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat