Kysymys Aleksander Barkovista sulatti joukkuekaverin – kaiken nähnyt valmentajakin ihmeissään: "Se on hänen lahjansa meille"

Floridan Evan Rodrigues ylisti Barkovia 1:39
Floridan Evan Rodrigues oli kuin sulaa vahaa kehuessaan Aleksander Barkovia: "Sanat eivät riitä"

Aleksander Barkovin merkitys Florida Panthersille on ilmeinen. Joukkuetoverit ja päävalmentaja kertovat, mikä suomalaiskapteenista tekee Stanley Cupin voittoa jahtaaville pantteripaidoille niin tärkeän.

Barkov, 28, nappasi sankarin viitan harteilleen kolmannessa Stanley Cupin loppuottelussa ja johdatti joukkueensa voiton päähän historiallisesta NHL-mestaruudesta.

Edmonton Oilers kaatui 3–4-lukemin varhain perjantaiaamuna, kun Barkov nakutti tehot 1+1.

Barkovin komean 4–1-maalin syöttäneeltä Evan Rodriguesilta kysyttiin ottelun jälkeisessä hikihaastattelussa, mitä mieltä hän on joukkueen kipparista.

30-vuotias kanadalainen oli silminnähden haltioissaan, kun hän kehui ketjuakaveriaan maasta taivaaseen.

– En löydä riittäviä sanoja hänen kuvailemiseensa. Hän on kaikki kaikessa joukkueellemme, Rodrigues hehkuttaa.

– Mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan häntä. Hän on uskomaton. Hän on upean maanläheinen ihminen ja todella uskomaton heppu. Rakastan häntä.

Katso Rodriguesin koko haastattelu ja Barkovin parhaat palat ylälaidan videolta.

Floridan Brandon Montour yhtyi ylistyskuoroon NHL.comin haastattelussa.

– Hän on niin hallitseva molemmin puolin kiekkoa. Yhtä hyvä kuin hän on hyökkäyksessä, hän tekee niitä isoja blokkeja puolustuksessa. Hänen mailansa on niin pitkä, että häntä on vaikea kiertää, sanoi Montour joukkuetoveristaan.

– Hän on iso, iso, iso, iso, iso, iso osa sitä, mitä teemme täällä. Olen iloinen, että koko jääkiekkomaailma näkee sen.

"Se on hänen lahjansa meille"

Floridan päävalmentaja Paul Maurice kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, miten 28-vuotias suomalaiskippari tekee ympärillään pelaavista joukkuetovereistakin parempia.

– Joissain tämän vuoden otteluissa, missä hänellä on ollut kaikkein suurin vaikutus, hänen nimensä ei ole ilmestynyt maalintekijöiden listalle. Mutta hänen lahjansa on kyky määritellä kaikkien muidenkin pelaamista, Maurice sanelee.

– Minä olen Aleksander Barkov, tämän minä olen valmis tekemään ja näin minä aion pelata. Harjoitusleirille tulevalla tulokkaalla ei ehkä ole omanlaistaan pelikäsitystä, mutta tuolla pojalla sitä on. Miksei siis pelaisi niin kuin hän?

Aleksander Barkovilta loistava katko ja esityö Floridan avausmaaliin 0:47
Katso: Aleksander Barkov antaa täydellisen esimerkin tärkeydestään Floridan joukkueelle.

Barkovin suorituksia ei voi määritellä vain maalien perusteella. Hartaaksi heittäytynyt Maurice kuvailee Barkovia uniikiksi persoonaksi.

– Hänen johdonmukaisuutensa pelisuorituksissa - myös niinä iltoina kun hän ei välttämättä ole itse maalinteossa - saa jokaisen vaihtoaitiossa ajattelemaan: "Vau, tämä kaveri on pelimies".

– Se on hänen lahjansa meille.

Seuraava ja mahdollisesti viimeinen Stanley Cup -finaali pelataan Edmontonissa sunnuntain vastaisena yönä.

Lue myös:

    Uusimmat