Mainos

New Yorkin poliisi epäilee: Lentokentälle menevissä junissa salakuljetetaan aseita

New Yorkin päälentokentän John F. Kennedyn turvatoimissa on vakavia puutteita, sanovat Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset. Pahana turvallisuusriskinä pidetään kentälle kulkevaa automaattijunaa, sillä sitä ei käytännössä valvo kukaan. Paikalliset poliisit epäilevät, että junalinjaa käytetään aseiden salakuljetukseen. Asiasta kertoo uutiskanava CNN.

Miehittämätön automaattijuna kuljettaa päivittäin tuhansia matkustajia 13 kilometristä reittiä New Yorkin keskustasta John F. Kennedyn lentokentälle. Junan matkustajia ei valvota, eikä heidän matkatavaroitaan läpivalaista.

Poliisi pitää huolestuttavana sitä, että junalinja päättyy lentokentän saapuvien kansainvälisten lentojen rakennukseen. Saman rakennuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsee myös lähtevien kansainvälisten lentojen halli, josta liikennöi esimerkiksi israelilainen El Al -lentoyhtiö.

– Poliisien keskuudessa ajatellaan yleisesti, että junaa käytetään aseiden kuljetukseen, nimettömänä pysyvä rajaviranomainen sanoi.

Junalinjaa on hankala vartioida myös kommunikaatio-ongelmien vuoksi. Vartijoilla ei ole toimivaa radiopuhelinyhteyttä. Heillä on käytössään matkapuhelimet, mutta hätätilanteessa ne toimivat hitaasti.

New Yorkin poliisijärjestön edustajan mielestä rajaviranomaiset eivät ota junalinjan puutteita vakavasti. Rajaviranomaiset kiistävät syytökset.

Lentokentän turvallisuusasioita pohdittiin Yhdysvaltain sisäisen ministeriön koollekutsumassa kokouksessa toissapäivänä. Kokouksessa esitettyjä puutteita käydään läpi uudelleen toukokuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.