Mainos

New Yorkin lentoturma ei muuta Suomen rajavalvontaa

Suomen rajoilla ei aiota tehostaa valmiutta New Yorkin koneturman johdosta. Valmiutta korotettiin jo 11. syyskuuta Yhdysvalloissa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen, sanoi rajatarkastusosaston päällikkö Janne Piiroinen Rajavartiolaitoksesta.

Terrorismin mahdollisuus on otettu erityisesti huomioon matkustajakontrollissa riskianalyysien ja henkilöprofiloinnin muodossa, kertoi Piiroinen tänään.

Rajatarkastusosaston päällikkö kommentoi New Yorkin lentokoneturman mahdollisia vaikutuksia Suomen rajavalvontaan, kun koneen putoamisen syy ei vielä ollut tiedossa.

Itälä: Nykyiset turvatoimet riittävät

Myös sisäministeri Ville Itälä kertoo, että lentoturma ei aiheuta turvatoimien kiristämistä valtiovallan ja viranomaisten taholta. Tilannetta seurataan sisäministerin mukaan kuitenkin erityisen tarkasti, vaikkei ensi tietojen perusteella näytäkään siltä, että kyse olisi terrori-iskusta.

-Meillä on lentoturvallisuuden osalta jo syyskuun 11. päivän jälkeen nostettu turvallisuustasoa ja se toimii. Siltä osin ei ole tarvetta erityistoimenpiteisiin, Itälä totesi illalla STT:lle.

Sama pätee sisäministerin mukaan poliisin toimintaan, eli tietyt kohteet ovat erityisvalvonnassa.

-Me nyt seuraamme tarkkaan ja täällä Suomessa ollaan rauhallisin mielin. Tietysti järkyttyneenä seuraamme tapahtunutta, Itälä totesi.

Sitä, oliko turmakoneessa mahdollisesti suomalaisuhreja, ei Itälän mukaan ollut vielä alkuillasta kyetty selvittämään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.