Mainos

Nettikysely: Tupakan piilottelu ei ehkäise haittoja

Eilen julkistetun ehdotuksen mukaan tupakan myyntiin on tulossa runsaasti uusia rajoituksia. Esimerkiksi tupakkatuotteiden esilläpito kaupoissa kielletään.

Enemmistö eli noin 57 prosenttia MTV:n nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, ettei tupakkatuotteiden piilottamisella ole suotuisia vaikutuksia tupakan haittojen ehkäisýssä.

Irkku kirjoittaa:

- Nykymaailmassa kaiken saa jostakin. Kielto vaan kiusaa ja ärsyttää tässä asiassa, se on nähty. Itse en polta, mutta asia on tullut huomatuksi.

- Lapset ja nuoret näkevät jokatapauksessa aikuisten ostamia tupakkatuotteita esimerkiksi kotona, Mary kommentoi.

- Enemmän lapsen tupakointiin vaikuttaa vanhempien tupruttelu kuin kioskin hyllyssä olevat tupakka-askit. Kuinka helppoa onkaan ensimmäinen tupakka ottaa salaa vanhempien askista... Jos vanhemmat ei polta niin ei sitä tule lapsen kiinnitettyä huomiota, mitä sieltä myyjän selän takaa näkyy. Kyllä se juuri ostettu tikkari vie voiton, kirjoittaa Ärräläinen.

- Kuka polttaa, se polttaa, oliko ne esillä vai ei. Ainahan löytyy nuorille kaljanhakijoitakin, miksei myös tupakan? Nyt mennään liian holhousyhteiskuntaan. Eduskunnalla on tärkeämpiäkin asioita käsiteltävänä kuin nämä kiellot. Silloinhan pitäisi kaljapaketitkin laittää pois näkyvistä. Antaisikin paljon tilaa myymälöihin, Liinumari pohtii.

- Tupakkaa ei aleta polttamaan hetken mielijohteesta siksi, että sitä on näkyvillä kaupassa. Kaveripiiri ja sosiaalinen paine lienevät todelliset syyt alkaa polttaa eikä tupakkien piilotus poista jo alkanutta tapaa, Höh pohdiskelee.

Noin 43 prosenttia kyselyyn vastanneista on kuitenkin sen kannalla, että tupakkatuotteiden piiloon laittaminen kannattaa.

Vanhempi vastaa näin:

- Tottahan toki vaikutusta on: mainonnalla on aina vaikutuksensa. Mielestäni se on mainontaa, kun niitä tyrkytetään jo vauvaiästä saakka kassajonoissa seisoville ihmisille - ja varmasti jää mieleen!

- Esikuvat kannustaa polttamaan, koska riskejä pidetään turhana pelotteluna. Jos laitettaisiin kuva tervaisista keuhkoista aina norttiaskin kanteen...kirjoittaa Mainonta.

- Ei ainakaan tupakan esilläolo muistuja mielihaluista. Jää ehkä ostamatta sillä kertaa. Sama se on karkkienkin kanssa, niitä tuputetaan kassojen lähettyvillä läskikansalle, miettii Liisa.

- Se on hyvä kun ei näe vaan joutuu pyytämään. Se auttaa tajuamaan, että tupakka on terveysriski, kirjoittaa Reunotossu.

MTV:n nettikyselyyn oli vastannut iltapäivään mennessä reilut 1800 kävijää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.