Mainos

Nettikysely: Joka viides ei ota matkavakuutusta

Nettikyselyn mukaan joka viides matkalle lähtijä luottaa pelkkään hyvään onneen ja jättää vakuutukset ottamatta. Rantapallo.fi -sivustolle toteutettu kysely kertoo kuitenkin enimmäkseen naisten matkavakuutustottumuksista, sillä kyselyyn vastanneista lähes 80 prosenttia oli naisia.

Suurin osa vakuutuksen väliin jättäneistä pitää matkavakuutusta liian kalliina.

Opinnäytetyönään aiheesta tutkielman Haaga-Helian ammattikorkeakouluun tehnyt Jenni Haajanen sanoo, että monet eivät erota eri vakuutustyyppejä toisistaan. Jotkut matkavakuutukset solmitaan koskemaan vain yhtä matkaa, kun taas toiset ovat voimassa automaattisesti ympäri vuoden riippumatta matkojen määrästä.

- Moni matkailija ei ymmärrä eri vakuutustyyppien eroja eikä huomaa vertailla jatkuvan ja määräaikaisen vakuutuksen kustannuksia, kertoo Haajanen.

Kyselyyn vastasi lähes 6 000 henkilöä, ja heistä noin viidennes vastaajista kertoi matkustavansa ilman vakuutusta. Heistä 45 prosenttia ei osannut mainita mitään erityistä syytä päätökseensä. Syyn maininneista suurin ryhmä (17 prosenttia) jätti vakuutuksen ottamatta taloudellisin perustein: vakuutus koettiin liian kalliiksi.

Lisäksi 10 prosenttia mainitsi vakuutuksen turhaksi ja 5 prosentin mielestä vakuutuksen hankkiminen on liian monimutkaista ja aikaa vievää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.