Mainos

Netissä puhistaan: "Kuka uskoo, etteivät opettajat muka huomaa kiusaamista?"

Imatran koulupuukottajan paljastuminen koulukiusatuksi on herättänyt vilkkaan keskustelun MTV3:n Facebook-sivulla.

Monelle puukottajan tausta ei tule yllätyksenä, ja tarinaa siitä, että opettaja ei olisi tiennyt kiusaamisesta, ei pidetä uskottavana. Osa Facebook-kommentoijista jopa ymmärtää kiusatun puukottajan teon.

– No sitä yleensä saa mitä tilaa. Mitäs meni kiusaamaan. Multa ei heru sympatiaa, kuuluu eräs kommentti.

Omina kouluaikoinaan kiusatuksi joutunut nainen myöntää, että kiusaaminen herätti hänenkin mielessään joskus väkivaltaisia ajatuksia. Hän sai kuitenkin hillittyä itsensä.

– 40 vuotta sitten opetettiin mikä on oikein ja mikä ei. Tänä päivänä voi tehdä mitä vain ja suojautua sillä että on kiusattu, nainen kommentoi.

Osa ihmettelee, miksi kiusaamiseen ei koskaan saada puututtua. Eräs Facebook-kommentoija kertoo, että häntä on kiusattu jo kymmenen vuoden ajan, eikä kukaan ole puuttunut asiaan.

Moni näkee koko Suomen yhteiskunnallisessa ilmapiirissä parantamisen varaa.

– Elämme kiusaamisyhteiskunnassa; nautimme katsoa tosi-tv:stä kuinka ihmisiä nolataan ja sanotaan jotain ikävää… Työpaikoilla jatkuu kiusaamisperinne, joka jo kenties kouluajoista on jatkunut, kommentoi eräs kävijä.

– Suomessa ollaan siirtymässä kovaa vauhtia kovaan maailmaan missä raha ratkasee ja pehmeet arvot saa väistyä ja aikuiset ihmiset riitelee ja räyhää kaduilla ja kiusaa siellä työpaikoilla ja jopa vapaa ajalla, sanoo toinen kommentoija.

Joissakin kommentoijissa uutinen kiusaamisesta herättää omantunnontuskia. Eräs Facebook-kävijä toivoo, että hänellä olisi kouluaikoinaan ollut enemmän rohkeutta puuttua kiusaamiseen eikä mennä massan mukana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.