Netflix kieltäytyy näyttämästä venäläisiä tv-kanavia: "Meillä ei ole aikomustakaan..."

Netflix ei aio julkaista suoratoistopalvelussaan Venäjän hallinnon propagandaa ja asettuu näin poikkiteloin venäläisviranomaisten julkaisumääräyksiä vasten.

Somessa kiersi helmikuun viimeisenä päivänä useita vetoomuksia, jossa kehotettiin kaikkia Netflixin tilaajia lopettamaan tilauksensa, kertoo CNN. Syy oli venäläisviranomaisten julkaisumääräys, jonka mukaan Netflixin täytyy lisätä ohjelmistoonsa myös venäläisten tv-kanavien sisältöjä.

Vulturen mukaan Netflix lisättiin mediaa valvovan Venäjän viranomaisen Roskomnadzorin valvonnan alle joulukuussa, mikä taas johti siihen, että palvelua vaadittiin lisäämään venäläiskanavat tarjontaansa.

Twitterissä ilmoitusta jaettiin sekä hashtageilla #BoycottNetflix, suom. "boikotoi Netflixiä", että hashtagilla #njetflix.

Laki vaatii lähettämään venäläisiä uutis- ja viihdekanavia

Maaliskuun alussa voimaan astuneen vaateen mukaan Venäjällä yli 100 000 tilaajaa tavoittavien kanavien tulee lähettää myös venäläisiä vapaasti näytettäviä uutis- ja viihdekanavia. Arvioiden mukaan Venäjällä on alle miljoona Netflix-tilaajaa.

Varietyn mukaan kanavia on 20. Politicon mukaan ainakin yhdellä kanavalla on "läheiset suhteet" Kremliin eli Venäjän hallintoon.

Wall Street Journalin mukaan Netflix on saanut tiedon vaatimuksesta näyttää kanavia joulukuussa 2021.

Netflix: "Meillä ei ole aikomustakaan lisätä näitä kanavia tarjontaamme"

Netflix on ilmoittanut, ettei aio näyttää Venäjän valtiollisten tv-kanavien ohjelmia.

– Ottaen huomioon nykyisen tilanteen, meillä ei ole aikomustakaan lisätä näitä kanavia tarjontaamme, Netflix kommentoi muun muassa CNN:lle tiedotteen välityksellä.

Netflix kertoo jatkavansa toimintaa Venäjällä. Yhtiö ei kertonut, miten aikoo välttää lain vaatimukset, tai onko yhtiö tiedottanut päätöksestään viranomaisia.

Viime päivien aikana esimerkiksi monet kaupat ovat lopettaneet venäläisten tuotteiden myynnin. Myös MaRa on suositellut jäsenravintoloitaan lopettamaan venäläisten tuotteiden myymisen.

Katso myös: Kirjeenvaihtajamme raportoi matkastaan Puolan rajalle Ukrainassa: "Ihmiset survoutuvat juniin – matka kestänyt 24 tuntia":

Kirjeenvaihtajamme raportoi matkastaan Puolan rajalle Ukrainassa:"Ihmiset survoutuvat juniin – matka kestänyt 24 tuntia" 0:54

Lähteet: CNN, Variety, WSJ, Politico, Vulture, STT

Lue myös:

    Uusimmat