MaRa suosittelee jäsenravintoloilleen: Lopettakaa venäläisten tuotteiden myyminen

ravintola
MaRan hallitus päätti maanantaina, että se suosittelee jäsenravintoloilleen venäläisten tuotteiden myynnin lopettamista asiakkailleen. Kuvituskuva. Shutterstock

MaRa suosittelee, että sen jäsenravintolat lopettaisivat venäläistuotteiden mynnin.

Useat Suomessa toimivat kauppaketjut ja Alko tiedottivat maanantaina keskeyttävänsä tai lopettavansa venäläistuotteiden myynnin Ukrainan järkyttävän tilanteen vuoksi.

Vaikutukset saattavat näkyä myös ravintoloissa, sillä Matkailu- ja ravintolapalveluiden tuottajien etujärjestö MaRa on nyt julkaissut oman kannanottonsa.

"Emme voi tehdä paljoa, mutta pienetkin teot Venäjän sotatoimien tuomitsemiseksi ovat tärkeitä"

MaRan hallitus päätti maanantaina, että se suosittelee jäsenravintoloilleen venäläisten tuotteiden myynnin lopettamista asiakkailleen. Suositus kattaa kaikkien Venäjällä valmistettujen ruoka- ja juomatuotteiden, kuten venäläisten vodkien, myynnin lopettamisen.

Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ei voi käsittää. Emme voi tehdä paljoa, mutta pienetkin teot Venäjän sotatoimien tuomitsemiseksi ovat tärkeitä, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa MaRan tiedotteessa.

Lapin mukaan Venäjän aggressiolla on laajoja vaikutuksia ihmisten elämään ympäri maailmaa.

– Harvoin niin harvat ovat aiheuttaneet niin suurta hävitystä ja kärsimystä niin monille kuin Venäjän johto on nyt tehnyt, Lappi summaa.

MaRa on myös lahjoittanut Kirkon Ulkomaanavun hätärahastolle 5 000 euroa Venäjän sotatoimista kärsivien ukrainalaisten lasten ja perheiden auttamiseksi.

Mihin pakotteet Venäjää kohtaan iskevät ja toimivatko ne?

11:38
Mihin pakotteet Venäjää kohtaan iskevät ja toimivatko ne? Studiossa Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja.

Lähde: Mara


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja