Mainos

Netanyahu kiistää palestiinalaisten moitteet

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu torjuu syytökset Lähi-idän rauhankehityksen vaarantamisesta.

Moskovassa vieraileva Netanyahu sanoi tänään kyllästyneensä perinpohjin siihen, että palestiinalaiset leimaavat Israelin toiminnan rauhanvastaiseksi ja esiintyvät itse sopimuksen puolestapuhujana. Hänen mielestään palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on syytöksillään kiristänyt tilannetta ja luonut otollisen maaperän uusille väkivaltaisuuksille.

Israelin ja palestiinalaisten välinen jännitys on lisääntynyt viime päivinä Israelin ilmoitettua, ettei se laajenna Jordanjoen länsirannan itsehallintoa palestiinalaisten toivomassa tahdissa. Aiemmin tässä kuussa Israel ilmoitti myös rakentavansa laajan juutalaisasutuskeskuksen Itä-Jerusalemiin, josta palestiinalaiset haluaisivat muodostaa valtionsa pääkaupungin.

Moskovan-vierailullaan Netanyahu on neuvotellut maakaasun ostamisesta Venäjältä. Hänen mukaansa Israel on kiinnostunut kaupasta ja jää nyt odottamaan Venäjän tarjousta. Israelilaisten lehtitietojen mukaan pääministeri olisi valmis ostamaan kaasua kolmen miljardin dollarin arvosta, jos Venäjä lupaa pidättäytyä aseiden myynnistä Iranille ja Syyrialle.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.